Byl to šok, řekl k Hruškově kiksu trenér Jarolím
Klub

Byl to šok, řekl k Hruškově kiksu trenér Jarolím

Redakce

Při hodnocení těsně prohraného ligového utkání s pražskou Duklou se boleslavský kouč Karel Jarolím vyjádřil kriticky nejen k chybujícímu brankáři, ale také k jeho spoluhráčům, kteří nepřekonali soupeřova gólmana ani jednou.

Z Hruškova kiksu byl trenér Karel Jarolím zdrcený ještě dlouho po závěrečném hvizdu, když přišel mezi novináře. „Co udělal brankář Hruška, byl pro mě šok, to je neomluvitelná chyba, i když jí předcházela situace, kterou mohli hráči řešit jinak a nemuseli hrát míč zpět na gólmana," pravil Karel Jarolím a připustil, že v souvislosti se zaváháními v předchozím střetnutí s Lyonem se bude zamýšlet nad změnou brankáře v sestavě pro nejbližší zápasy. „Branka, kterou jsme dostali po hrubé chybě brankáře, pomohla Dukle v jejích taktických záměrech. Mohla hrát z hlubokého bloku a vyrážet do protiútoků. My naopak po celé utkání hráli do plných. Chyběl nám důraz v šestnáctce, kam jsme navíc chodili pozdě a tím pádem se neprosazovali. Ve druhé půli jsme si vytvořili územní převahu, ale tlak mnohdy sami kazili zbytečnými chybami v rozehrávce. Čím dál více jsme hráli na riziko, ale branku nedali. Hrát dnes ještě jeden zápas, branku bysme stejně nedali." Karel Jarolím byl hodně zklamaný z brankáře Aleše Hrušky, ale výhrady měl i k výkonům hráčů v poli: „Trochu nám drhla hra uprostřed hřiště. Šisler měl často špatné přihrávky. Ščuk střídal dobré okamžiky se špatnými. Čekal jsem více od ofenzivních Šultese, Ďuriše i Vukadinoviče. Lalkovič se zbytečně pouštěl do soubojů a tím se vysiloval."

Trenér pražské Dukly Luboš Kozel dobře věděl o mizerné bilanci předchozích zápasů Dukly v Boleslavi, a proto měl z vítězství radost. „Utkání se mně dobře hodnotí. Jsem velmi spokojený, protože v Boleslavi jsme nikdy neuhráli ani bod a tak jsem nesmírně rád. Vítězství považuji za velmi cenné, i když jsme ho získali chybou soupeřova brankáře. Poradili jsme si se standardkami, což je v Boleslavi pro úspěch důležité," pravil Luboš Kozel, který v průběhu utkání toužil po uklidňujícím druhém gólu. „Jediné, co bych svému mužstvu vytknul, že nezvýraznilo vedení druhým uklidňujícím gólem, když k tomu hráči šance měli. Každé vítězství v Boleslavi je cenné, a když jsme před tím nezvládli domácí utkání s Ostravou, tak tím spíše má pro nás cenu zlata," dodal Luboš Kozel.

Fanshop banner