Prohráli s oslabeným soupeřem
Klub

Prohráli s oslabeným soupeřem

Redakce

První střetnutí o ligové body v novém ročníku 2014-15 boleslavští starší dorostenci prohráli na hřišti hradeckého areálu Bavlna, přestože pětaosmdesát minut hráli přesilovku.

První poločas začal pro Boleslavské nadějně. V 5. minutě dostal Kořínek středem pěknou přihrávku mezi obránce, běžel sám do soupeřovy šestnáctky a těsně před její hranicí byl zezadu faulován Václavkem. Rozhodčí Pilný mu bez otálení ukázal červenou kartu a vyloučil jej ze hry.
Ve 13. minutě založil Kořínek boleslavskou akci kolmicí na Ladru, který zleva zacentroval před branku na Novotného a ten úspěšnou koncovkou zužitkoval přesilovku vedoucím gólem - 0:1.
S hradeckým družstvem oslabení o vyloučeného hráče ani inkasovaný gól nezamávaly a zanedlouho vyrovnal.
V 19. minutě Hradečtí zaútočili po pravé straně, odkud Miker prošel do boleslavského velkého vápna a střelou na vzdálenější tyč srovnal skóre na 1:1.
Ve 20. minutě hradecký Hynek přešel ze strany do středu hřiště a jeho střela skončila naštěstí na konstrukci boleslavské branky.
Ve 22. minutě Hradečtí pokračovali ve zdařilém dobývání soupeřovy branky a navíc Boleslavští obránci dopřáli uvnitř své šestnáctky nekrytému Hlavsovi prostor k zakončení - 2:1.

Ve 31. minutě hradeckou šanci, kdy si dlouhý míč zpracoval útočník a po obejití obránce zamířil do bližšího rohu branky, zlikvidoval pozorný brankář Roudnický. Ve 39. minutě po delší odmlce zaútočili Boleslavští. Novotný obešel obránce a prudkou střelou minul pravou tyč soupeřovy branky. Ve 42. minutě posunul Kořínek vlevo Ladrovi, jenž obešel dva bránící hráče a z hranice vápna slabě zakončil do středu branky.

Do druhého poločasu se z kabiny na hrací plochu vrátil boleslavský tým se třemi změnami v sestavě. Brzy se projevily vyrovnáním.
Ve 48. minutě po standardní situaci šel do souboje Glöckner, následně se míč dostal k Scheuflerovi a ten z pozice uvnitř pokutového území prostřelil hradeckého brankáře - 2:2.
V 61. minutě se po chybě boleslavských obránců dostali Hradečtí do střelecké příležitosti, v níž jejich útočník obešel vyběhnuvšího Roudnického, ale v zakončení si počínal nepřesně.
V 65. minutě hradecký roh sice Boleslavští odvrátili mimo šestnáctku, ale pouze k hradeckému Tlapákovi, jenž zamířil přesně k tyči - 3:2.
Blízko vyrovnání byli Boleslavští v 84. minutě, kdy Ladra přihrál zprava do vápna volnému Frömmelovi, ovšem ten střílel slabě přímo do brankáře.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Roudnický - Wolf (64. Zabilanský), Malý (59. Košek), Glöckner, Dratva (46. Kühnel) - Scheufler, Zörkler - Novotný, Ladra, Kořínek (46. Duch) - Dohnalík (46. Frömmel).

Góly: 19. Miker, 22. Hlavsa, 65. Tlapák - 13. Novotný, 48. Scheufler

Trenér boleslavských dorostenců Jiří Saňák byl hodně zklamaný a na své svěřence rozzlobený: „I přes výborný vstup do utkání, když jsme donutili soupeře faulovat unikajícího Kořínka, za což obdržel obránce červenou kartu, i přes vedoucí krásnou branku, jsme odehráli špatné utkání. Výkony vyhodnotíme a vyvodím z nich důsledky, protože jsme ukázali hanebný výkon, za který je naší povinností se omluvit. Bez plnění základních faktorů herního výkonu nemáme šanci."

Fanshop banner