Lyonský trenér věří ve výhru nad Boleslaví
Klub

Lyonský trenér věří ve výhru nad Boleslaví

Redakce

Na středeční tiskové konferenci v zaplněném Press Centru mladoboleslavského Městského stadionu francouzský klub Olympique Lyon před novináři reprezentovali hlavní trenér Hubert Fournier a útočník Mohamed Yattara.

Na úvodní otázku francouzského novináře, jak je lyonský tým připravený, měl Hubert Fournier připravenou hodně diplomatickou až opatrnou reakci: „Na to vám dám odpověď po zítřejších devadesáti minutách boje. Nejsme na vrcholu formy fyzické ani psychické, ale věříme, že výsledek uděláme dobrý."
Lyonský trenér připustil, že Mladá Boleslav je momentálně rozehranější, neboť má za sebou úvodní utkání české ligy a dva zápasy předkola Evropské ligy. „Soupeř má bezesporu náskok ve fyzické připravenosti, ale my jsme připravení podat maximální výkon."
Hubert Fournier
je u lyonského týmu teprve od letošního léta, přesto tvrdil, že zná historii předchozích tří střetů Olympique Loyn s českými kluby.
Olympique Lyon v základní skupině Ligy mistrů 2004/05 dvakrát přehrál Spartu Praha 2:1 a 5:0 a o osm let později v základní skupině Evropské ligy 2012/13 se Spartou Praha remizoval 1:1 a vyhrál nad ní 2:1. Na začátku letošního roku v osmifinále Evropské ligy 2013/14 Viktorii Plzeň porazil 4:1 a odvetu prohrál 1:2.
„Právě prohra v Plzni byla velkým překvapením, proto si musíme dát pozor. S Mladou Boleslaví nečekám jednoduché zápasy, určitě pro nás bude složité přes ni přejít do další fáze Evropské ligy."
FK Mladá Boleslav je pro Olympique Lyon třetím českým klubem, s nímž v rozmezí deseti let poměří síly. Naopak Olympique Lyon je pro Mladou Boleslav po osmi letech druhým francouzským protivníkem po Olympique Marseille. S ním na podzim 2006 prohrála 0:1 a vyhrála 4:2.

Hubert Fournier převzal lyonský tým v letošním létě a tak střetnutí předkola Evropské ligy v Mladé Boleslavi pro něho bude premiérou v soutěžním zápase. „Uvědomuji si to a soustřeďuji se na udělání dobrého výsledku, ve který věřím na základě výkonů, jaké mužstvo podávalo v přípravných zápasech. V evropské matematice je první zápas na hřišti soupeře velmi důležitý, chceme ho vyhrát, ideální by bylo, neinkasovat a dát jeden nebo raději dva góly," věřil si čtyřiadvacet hodin před výkopem lyonský trenér.

Spolu s trenérem přišel mezi novináře i jednadvacetiletý útočník Mohamed Yattara, jenž se v letošním létě do Olympique Lyonu vrátil z hostování v Angers, Troyes a Arles-Avignonu. „Hodně jsem na sobě makal, zlepšil držení míče i střeleckou efektivitu a proti Boleslavi se samozřejmě soustředím, abych dal góly, vždyť jsem útočník," nešetřil před sebevědomím Mohamed Yattara. Odhodlaně prohlásil, že i když francouzský tým v Mladé Boleslavi nastoupí do prvního ostrého zápasu nové sezóny, je dobře připravený. „I když vstupujeme do předkola Evropské ligy dříve, než do francouzské ligy, jsme profesionálové a musíme se s tím vyrovnat. Lyon v posledních letech hrál pravidelně v evropském poháru a my nechceme tuto tradici pokazit," zdůraznil Yattara, jenž utkání předkola Evropské ligy nepovažuje za mimořádné. „Zápas Evropské ligy je jako každý jiný fotbalový zápas. I když předkolo s Mladou Boleslaví nemá u nás velkou mediální pozornost, je potřeba k němu přistoupit s pokorou a soustředěností. Podle videa je Mladá Boleslav dobrý tým a musíme se soustředit na co nejlepší výsledek."

Fanshop banner