Na Lyon se těšíme, řekl boleslavský kapitán Magera
Klub

Na Lyon se těšíme, řekl boleslavský kapitán Magera

Redakce

Na tradiční předzápasovou tiskovku ve středečním odpoledni přišel trenér Karel Jarolím a kapitán mužstva Lukáš Magera. Slíbili, že pro úspěch proti favorizovanému Olympique Lyon udělá boleslavské mužstvo vše, co bude v silách jeho hráčů.

Trenér FK Mladá Boleslav Karel Jarolím charakterizoval Olympique Lyon jako disciplinované mužstvo ve fázi přestavby, protože k němu v létě přišel nový trenér. „Máme videozáznamy čtyř přípravných utkání Lyonu z letošního léta a z nich byla patrná především velká síla v ofenzívě. Všichni lyonští hráči jsou kvalitní, a když dostanou prostor, jsou velmi nebezpeční," poznamenal Karel Jarolím.
Na novinářský dotaz, zda ze svého působení ve francouzském fotbalovém prostředí něco využije, odvětil s úsměvem: „Mé působení ve Francii bylo tak dávno, že už si to ani nepamatuji." Vzápětí však dodal, že své zkušenosti z francouzského fotbalu a poznatky o francouzské mentalitě samozřejmě využije při taktické poradě boleslavského mužstva, ale nebude o nich veřejně mluvit před novináři.
Lukáš Magera připustil, že střetnutí Mladé Boleslavi s Olympique Lyon bude patřit k nejdůležitějším nejen v jeho fotbalové kariéře, ale i většiny spoluhráčů. „Všichni se na zápas s Lyonem těšíme a věříme, že dopadne pro Boleslav dobře."
Má vůbec Boleslav proti Lyonu šanci?
„Můj dojem je, že letošní Lyon bude silnější, než v předchozí sezóně. Do zápasů s ním jako favorit nejdeme, ale pro úspěch uděláme maximum," pravil trenér Jarolím.
„Na video záznamech jsme viděli, že jsou nebezpeční dopředu a každou soupeřovu ztrátu míče trestají rychlým protiútokem. Musíme do střetnutí s Lyonem dát všechno a uvidíme, jak dopadneme. Věřím, že můžeme uspět," prohlásil kapitán boleslavského týmu Magera.

Fanshop banner