S Rumuny prohráli, Poláky porazili
Klub

S Rumuny prohráli, Poláky porazili

Redakce

Na mezinárodním turnaji Generali Cee Cup 2014 boleslavští dorostenci ve střetnutích o konečné umístění nejprve prohráli s rumunskou Bukureští a teprve v úplně posledním utkání porazili polský Krakow.

Neděle 27. července 2014: FK Mladá Boleslav U19 - Juventus Bucuresti U19 (Rumunsko) 1:2 (1:0)

Ve třetím utkání mezinárodního turnaje Generali Cee Cup dostali boleslavští dorostenci lekci z produktivity od rumunského soupeře, jehož branku dobyli pouze jednou, ačkoliv si ze stálé herní převahy vytvořili mnoho brankových příležitostí.
První poločas byl přehlídkou neproměněných boleslavských šancí. V 5. minutě po spolupráci s Ladrou vystřelil těsně vedle Novotný. Ve 12. minutě Zörkler zprava zahrávaným trestným kopem našel na zadní tyči Scheuflera bohužel v ofsajdu. V 15. minutě Novotný přenesl hru zprava doleva na Ladru, ten perfektně nabil Scheuflerovi, ale jeho zakončení obránci se štěstím zblokovali na roh. Ve 22. minutě po Ladrově krásné přihrávce Novotný trefil jen tyč.
Ve 25. minutě Wolf založil povedenou akci přihrávkou Novotnému, který s míčem vnikl do rumunské šestnáctky a prostřelil gólmana, u zadní tyče gólovou dorážku zařídil Frömmel - 1:0.
V 32. minutě Zörkler po narážečce s Frömmelem zamířil do pravého růžku, odkud gólman Mihalcea střelu vytáhl. V 35. minutě připravil Ladra gólovou šanci Kořínkovi, který ve snaze přehodit Mihalcea přestřelil i branku. Pět minut před přestávkou po dvou Kořínkových centrech zleva měl dvě příležitosti Ladra, poprvé prudký míč nezasáhl, podruhé z vyložené pozice přestřelil. Ve 43. minutě po rozehrané boleslavské standardce Scheuflerovu střelu gólman chytil.

Do druhého poločasu boleslavští dorostenci nastoupili s odhodláním, že dotáhnou zápas do vítězného konce. V 54. minutě Ladra prošel středem hřiště, přihrál Scheuflerovi, a jeho zakončení u levé tyče gólman Mihalcea kryl. A potom Boleslavští inkasovali dva nepříjemné direkty, na které do konce zápasu nedokázali reagovat.
V 58. minutě při rumunském centru za boleslavskou defenzivní linii zůstali beci stát a nechali Liscanovi čas a prostor, aby vyběhnuvšího gólmana Roudnického prostřelil - 1:1.
V 60. minutě po Zörklerově trestném kopu Dratva hlavičkoval přes branku.
V 70. minutě bukurešťský Costache střelou z dvaceti metrů do levé šibenice dokonal obrat skóre - 1:2.
Boleslavští nesložili zbraně, ale gólman Mihalcea svůj tým podržel několika bravurními zákroky a vyrovnání nepřipustil. V 74. minutě po Ladrově přihrávce Bojda bez přípravy zakončil, Mihalcea míč vyrazil a vzápětí si poradil i s Bojdovou dorážkou hlavou. V 88. minutě ve stoprocentní šanci hlavičkoval Scheufler k tyči, ale Mihalcea opět zázračně míč vyškrábl. V 90. minutě byl znovu úspěšný zmařením Glöcknerovy hlavy po rohovém kopu.

Sestava FK Mladá Boleslav U19 proti Bucuresti: Roudnický - Wolf, Malý (46. Marek), Glöckner, Dratva - Novotný (66. Bojda), Scheufler, Frömmel (66. Pekař), Zörkler (70. Duch), - Ladra, Kořínek.

Branky: 25. Frömmel - 58. Liscan, 70. Costache

Úterý 29. července 2014: FK Mladá Boleslav U19 - Wisla Krakow U19 2:0 (2:0)

Vítězstvím v posledním utkání mezinárodního turnaje nad polským protivníkem boleslavští starší dorostenci obsadili jedenáctou příčku v konečném pořadí Generali Cee Cup 2014.
První poločas Boleslavští zahájili aktivně. Již ve 3. minutě Košek přistrčil do běhu Beckemu, ten vběhl do šestnáctky, ale v zakončení byl nepřesný. V 5. minutě odtáhl Becke míč z půlky do šestnáctky, ale v pozici, kdy byl sám proti gólmanovi, minul branku.
V 9. minutě Becke získal míč, přihrál mezi beky Pekařovi a ten již polského gólmana Biese prostřelil - 0:1.
V ojedinělé polské akci v 17. minutě postupoval soupeř proti gólmanovi Volkovi po boleslavské chybné rozehrávce, ale naštěstí mířil mimo branku. V 31. minutě dostal Dohnalík míč do běhu a jeho střelu gólman vyrazil. Ve 43. minutě prošel soupeř několika narážečkami středem hřištěm do boleslavské šestnáctky, ale Sabatovo zakončení Volek vyrazil na roh.
Ve 45. minutě po faulu na Beckeho zahrál Scheufler trestný kop ke vzdálenější tyči tak přesně, že polský gólman byl na míč krátký - 0:2.

V druhé polovině utkání si Boleslavští připravili další příležitosti, ale chybělo jim gólové zakončení. V 58. minutě odtáhl míč po pravé straně Dohnalík a z jeho centru Duch v dobré pozici bez přípravy vysoko přestřelil. V 65. minutě Markův trestný kop gólman vyboxoval k Beckemu a ten dorážel přes branku. V 82. minutě po polském trestném kopu si Volek poradil s nebezpečnou hlavičkou. V 83. minutě Becke překonal polského gólmana, ale sudí branku neuznal kvůli ofsajdu. V 86. minutě byli Frömmel s Bojdou důrazní, ale Frömmel zakončil nad branku. V 88. minutě po rohovém kopu polský soupeře trefil spojnici břevna s tyčí boleslavské branky.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Volek - Zabilanský, Scheufler (46. Glöckner), Marek, Kopa - Pekař (46. Bojda), Duch, Kühnel, Košek - Becke, Dohnalík (78. Frömmel)

Branky: 9. Pekař, 45. Scheufler

Fanshop banner