Mistrovskou sezónu zahájili vítězně
Klub

Mistrovskou sezónu zahájili vítězně

Redakce

Boleslavští zahájili novou mistrovskou sezónu v Plzni, odkud si přivezli tři body za těsnou výhru. První mistrák doma hrají v pondělí 4. července od 15 hodin proti českobudějovickým juniorům.

První poločas vyšel lépe boleslavským fotbalistům. Už v 6. minutě mohl nebezpečně střílet Klobása, ale rozhodl se pro přihrávku do strany Kocourkovi, který vybíhajícího plzeňského brankáře Adamoviče neprostřelil. O dvě minuty později aktivního Klobásu zastavil Yoni.
Ve 14. minutě Plzeňští promarnili šanci a Boleslavští vyrazili do protiútoku, který gólově završil Kateřiňák - 0:1.
Za těsného boleslavského vedení oba týmy opatrně kombinovali, neboť deštěm zkrápěný trávník přihrávky hodně zrychloval. Ve 30. minutě opustil plzeňský brankář šestnáctku, ale Boleslavští odkryté branky nevyužili. O dvě minuty později Hankič jen přihlížel, jak tečovaný Šíšův centr těsně míjí tyčku boleslavské branky. Ve 39. minutě Kateřiňák těsně minul plzeňskou branku. Ve 43. minutě Klobása trestný kop překopl. Těsně před přestávkou měli Plzeňští příležitost, ale Hvězda před brankou nedosáhl na Mlynaříkův centr.

Druhý poločas začal Hodačovou střelou a mírnou boleslavskou převahou. V 59. minutě vyboxoval Hankič nebezpečný Mlynaříkův centr z trestného kopu, V 67. minutě po Kocourkově přihrávce měli plzeňští obránci práci se zastavením Klobásy. V 71. minutě Hodačův nepovedený volej snadno chytil Adamovič. V 81. minutě si Hankič poradil s trestňákem Černého. V 88. minutě Klobásovu tečovanou střelu vytáhl Adamovič z horního růžku na roh. Po jeho rozehrání Lakatoš volejem přestřelil. Ani v dvouminutovém nastavení už gól nepadl a tak Boleslavští za těsnou výhru brali všechny tři body.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Geissler, Křapka, Pajer, Thalamy - Kateřiňák, Tvrzník (80. Lakatoš) - Kocourek (90. Kubelka), Klobása, Hodač - Kozma (83. Lacek).

Sestava FC Viktoria Plzeň U21: Adamovič - Piroh, Yoni, Kratochvíl, Medveděv, Mlynařík, Šíša, Hejda (69. Pernglau), Hradecký (46. Černý), Bohó, Hvězda (46. Čihák).

Gól: 14. Kateřiňák

ŽK: Kratochvíl, Hejda

Rozhodčí: Berka - Fišer, Pastyřík

Fanshop banner