Body z Jihlavy považuje trenér Jarolím za cenné
Klub

Body z Jihlavy považuje trenér Jarolím za cenné

Redakce

Vstup do nového ročníku Synot ligy se povedl Boleslavi podle představ na úkor Jihlavy, proto byl boleslavský trenér Karel Jarolím pochopitelně spokojenější než jeho jihlavský kolega Petr Rada.

O historicky první boleslavské ligové výhře na jihlavském trávníku rozhodla Ščukova penalta v polovině prvního poločasu. K ní se konkrétně nevyjádřil ani jeden z trenérů, oba rozhodnutí sudího Ardeleánu profesionálně respektovali.
„Vítězství v Jihlavě je pro nás důležité ze dvou důvodů. Pro psychickou pohodu před pohárovým střetnutím s francouzským Lyonem a stejně tak i pro dobrý vstup do ligy," uvedl boleslavský Karel Jarolím. K průběhu prvního utkání nového ligového ročníku řekl: „První poločas byl z naší strany lepší, i když jsem měl o přestávce v kabině výtky ke snadným ztrátám balónů ve středu hřiště. Úspěšně jsme se snažili o kombinaci s přihrávkami do náběhů. Dostali jsme se do vedení, což bylo pro nás příznivé. Druhý poločas jsme se však dostali pod tlak, když Jihlava zvýšila aktivitu a na nás se možná projevil náročný program v letním horku a s cestováním. Naštěstí jsme to ustáli, a když jsem poslal na hřiště čerstvé hráče, tak jsme hru vyrovnali a měli i šance. Utkání bylo do poslední minuty napínavé a trochu jsem se obával, abychom neinkasovali v samém závěru, jako se nám to přihodilo v jarní sezóně například v Brně. Tři body z Jihlavy jsou pro nás velmi cenné."

Jihlavský kouč Petr Rada se na své hráče zlobil za výkon v první polovině ligového duelu. „Prohráli jsme utkání v prvním poločase, který jsme nezvládli, protože nám chyběl pohyb a důsledné obsazování protihráčů. Boleslav nás přehrávala, kontrolovala hru a vyvrcholením byla penalta. Poločas jsme dohráli ve vlažném tempu. Po domluvě o přestávce byl druhý poločas z naší strany lepší, měli jsme spousty rohů, ale bohužel bez produktivity, jakou jsme si představovali a potřebovali," řekl k těsné porážce jihlavský trenér.

Fanshop banner