V prvním ligovém utkání si připsali první vítězství
Klub

V prvním ligovém utkání si připsali první vítězství

Redakce

Boleslavští poprvé vyhráli v Jihlavě ligové utkání až na čtvrtý pokus, v předchozích třech zápasech jednou remizovali a dvakrát prohráli. O vítězství v dramatickém souboji rozhodl Ščuk proměněním penalty.

Oba trenéři, boleslavský Jarolím i jihlavský Rada, nechali na lavičce nejlepší letní střelce svých týmů, boleslavského třígólového Mehanoviče a jihlavského pětigólového Mešanoviče.
První poločas vyzněl lépe pro Boleslav. Měla častěji míč pod kontrolou a dala gól. V 11. minutě ještě ne, Magera zamířil z trestňáku půl metru vedle branky.
Ve 24. minutě Magera od levé postranní čáry přihrál do jihlavské šestnáctky nabíhajícímu Vukadinovičovi, kterého bránící Marek srazil a sudí správně nařídil pokutový kop. S očekávanou jistotou ho proměnil Ščuk - 0:1.
Boleslavští se snažili kontrolovat hru rozvážnou kombinací a soupeřovu branku ohrožovali sporadicky. Většina jihlavských pokusů končila ofsajdem, nebo nepřesným zakončením. Ve 39. minutě Ščuk pokazil narážečku na Mageru a po Smejkalově neohrabaném zákroku získali Jihlavští bez námahy roh. Rozehrál ho Vaculík a brankář Hruška zpacifikoval až na druhý pokus. Ve 41. minutě prošel jihlavský Harba půlkou hřiště, naštěstí jej těsně před boleslavskou šestnáctkou zastavil Rosa. Těsně před přestávkou jihlavský gólman Hanuš sebral ze Skalákovy hlavy Ďurišův centr a v další boleslavské nebezpečné akci na Magerův přízemní centr před brankou nedosáhli Ďuriš se Skalákem.

Druhý poločas začala Jihlava náporem, který ji vynesl sérii šesti rohových kopů. Boleslavští je přežili, stejně tak i další jihlavské snahy o vyrovnání. Až teprve v 69. minutě Boleslavští kopali první roh v druhé půli. V té době už byla hra vyrovnaná a v závěrečné čtvrthodince se Boleslavští dokonce častěji dostávali do nebezpečných zakončení. V 80. minutě po spolupráci se Šultesem trefil Vukadinovič brankáře Hanuše. V 87. minutě parádní kombinační akci z levé strany završil Šultes přízemní ranou, kterou Hanuš vytáhl od pravé tyče jen za cenu rohu. O minutu později pálil Skalák z trestného kopu přes hráčskou zeď jen pár centimetrů od pravého horního růžku jihlavské branky. Ve tříminutovém nastavení propásl obrovskou šanci ke zvýraznění boleslavského vítězství Milla, jenž z malého vápna netrefil branku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Bořil, Navrátil, Smejkal, Rosa - Ščuk, Šísler (61. Milla) - Skalák, Magera (78. Šultes), Vukadinovič (85. Štohanzl) - Ďuriš.

Sestava FC Vysočina Jihlava: Hanuš - Vidlička, Šourek, Krejčí, Vaculík - Kučera, Marek (70. Mešanovič) - Kukol, Koloušek (46. Jungr), Kliment (77. Kosak) - Harba.

Gól: 24. Ščuk (z penalty)

ŽK: Marek - Skalák, Smejkal, Navrátil, Hruška, Ďuriš

Rozhodčí: Ardeleánu - Štěrba, Peřina

Diváků: 3105

Fanshop banner