Poslední přípravu těsně vyhráli
Klub

Poslední přípravu těsně vyhráli

Redakce

Na hřišti v Sibřině boleslavští junioři těsnou výhrou nad divizním českobrodským soupeřem završili letošní letní přípravu a v posledním červencovém pondělí už nastoupí k prvnímu mistráku v Plzni.

Celý první poločas se vyznačoval oboustrannou nepřesností v kombinaci a minimem zakončení i střeleckých příležitostí. Boleslavští měli sice herní převahu, ale nenacházeli recept na dobře organizovanou obrannou hru Českého Brodu. Za zmínku stála dobrá akce ve 12. minutě, kdy Pajer přenesl hru na Thalamyho a po následné ukázkové spolupráci Geisslera s Hodačem bohužel Klobásova hlavička skončila těsně vedle českobrodské branky. Po rohovém kopu ve 27. minutě se do zakončení dostal Pajer, ale hlavou branku netrefil. Poločas tak skončil bezgólovou remízou.

Druhý poločas byl o poznání herně kvalitnější a navíc začaly padat i branky. První příležitost měl po Thalamyho centru Kozma ve 47. minutě, ale jeho zakončení bylo nedůrazné.
Ve 49. minutě opět povedeně zacentroval aktivní Thalamy a nabíhající Geissler byl uvnitř pokutového území faulován. Nařízený pokutový kop proměnil s přehledem Kateřiňák - 0:1.
V 54. minutě přidali Boleslavští druhou branku, když se po rohovém kopu prosadil Křapka - 0:2.

Do dalších boleslavských šancí se postupně ještě dostali v 57. minutě Kozma, v 71. minutě Geissler a v 80. minutě Zemánek, ale jeden z nich vedení nenavýšil.
Skóre se změnilo až pět minut před koncem zápasu v českobrodský prospěch. Boleslavští fotbalisté přestali hrát v domnění, že rozhodčí přeruší hru kvůli zranění českobrodského hráče, jeho spoluhráči však k boleslavskému překvapení ve hře pokračovali a dlouhým kopem z půlky hřiště přelobovali vysoko postaveného brankáře Dědka - 1:2.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič (60. Dědek) - Thalamy, Křapka, Pajer, Jeremiah (60. Kubelka) - Kateřiňák (60. Lakatoš), Tvrzník (45. Kozma) - Geissler, Hodač (60. Zemánek), Kocourek (60. Lacek) - Klobása (75. Hodač).

Branka FK MB U21: 49. Kateřiňák (pokutový kop), 54. Křapka

Fanshop banner