Boleslav posílil jednadvacetiletý slovenský útočník Lalkovič
Klub

Boleslav posílil jednadvacetiletý slovenský útočník Lalkovič

Redakce

Mladoboleslavskou ofenzívu posílil útočník slovenské reprezentace U21 Milan Lalkovič, kterému letos vypršela smlouva v londýnské Chelsea FC, jejímž smluvním hráčem byl uplynulých osm let.

Milan Lalkovič se narodil v prosinci 1992 v Košicích, kde začal s fotbalem v FK Košice-Barca, odkud přešel do MFC Košice. Ovšem již v roce 2006 odešel z rodného města do slavného londýnského klubu Chelsea FC, aby ve svých čtrnácti letech podepsal v Anglii smlouvu. V dresu Chelsea FC vyhrál prestižní mládežnickou soutěž FA Youth Cup. V rozmezí čtyř let (2010-14) hostoval postupně v anglickém Doncaster Rovers FC, nizozemském Ado Den Haag, portugalském Vitória SC a anglickém Walsall FC.
V letošním roce mu skončila v Chelsea FC smlouva a v Mladé Boleslavi po několika tréninkových jednotkách, herním testu s juniorkou a zdravotní prohlídce podepsal 25. července 2014 kontrakt, k němuž manažer klubové komunikace Jiří Koros řekl: „Obě smluvní strany, to znamená hráč i vedení boleslavského klubu, se dohodly, že podrobnosti a délku smlouvy nebudou zveřejňovat ani podrobněji komentovat."
Milan Lalkovič kromě působení v anglickém, nizozemském a portugalském fotbalovém prostředí sbíral zkušenosti také v mládežnických výběrech Slovenska. Reprezentační dres oblékl devětkrát v kategorii U17, třikrát v družstvu U19 a dvanáctkrát za juniorský tým U21.

Fanshop banner