Zlepšujeme se, raduje se trenér Jarolím
Klub

Zlepšujeme se, raduje se trenér Jarolím

Redakce

Boleslav postoupila ze druhého do třetího předkola Evropské ligy především zásluhou výrazného zlepšení herního projevu v průběhu jednoho týdne mezi prvním a druhým střetnutím s bosenským soupeřem.

Bylo to zřejmé každému, kdo viděl obě utkání s NK Široki Brijeg (doma 2:1 a venku 4:0 ve prospěch boleslavského týmu) a samozřejmě i hlavnímu boleslavskému trenérovi Karlu Jarolímovi. Mezi novináře přišel bezprostředně po utkání v Širokim Brijegu v dobré náladě: „Ze začátku utkání jsme zaváhali a pustili soupeře do šance, kterou jsme naštěstí přežili. Poločas jsme uhájili jedna nula a před druhým očekávali, že soupeř půjde do rizika. V tom byla naše naděje a když jsme dali druhou brankou, bylo utkání rozhodnuté."

Jak jste vnímal první a tím pádem velmi důležitý gól z kopačky Skaláka?
„V jednu chvíli se mně zdálo, že šanci prováhal, ale naštěstí zachoval chladnou hlavu a zakončil brejk gólem."

Čím to bylo, že jste odvetu zvládli lépe než první zápas?
„Předchozí zápas byl pro nás první ostrý a druhý už byl o poznání lepší. Jsem rád, že výkonnost týmu má vzestupnou tendenci. Hra byla určitě lepší a jsem především spokojený, že jsme se výrazně prosadili střelecky."

Jak se těšíte na Lyon?
„Lyon má bohaté zkušenosti z evropských pohárů a střetnutí s ním pro nás bude velká zatěžkávací zkouška a pro většinu hráčů obrovská zkušenost, protože proti takovému týmu ve své kariéře ještě nehráli."

Fanshop banner