Široki Brijeg vyřadili a nyní vyzvou francouzský Lyon
Klub

Široki Brijeg vyřadili a nyní vyzvou francouzský Lyon

Redakce

Boleslavští zvládli odvetu druhého kola Evropské ligy v pohodě, když bosenskému soupeři nasázeli čtyři góly. Ve třetím předkole narazí na francouzský Olympique Lyon, a to již příští týden ve čtvrtek na domácím hřišti.

Oba trenéři provedli pro odvetu dvě změny v porovnání s prvním duelem. Boleslavský Jarolím místo Hůlky postavil do středu obrany Navrátila po odpykání disciplinárního trestu a na post podhrotového útočníka vrátil uzdraveného Mageru a tím pádem na lavičce zůstal Milla. Širokobrijegský Musa na levý kraj obrany zvolil Markoviče místo Barišiče a vpravo do ofenzivní formace postavil Peka místo Zadra.

První poločas zvládli Boleslavští podle svých představ. I když první velkou šanci měl Zakarovič ze Široki Brijegu, který v 10. minutě proběhl středem boleslavské obrany a postupoval sám na Hrušku, naštěstí jej Smejkal doběhl a míč mu vypíchl na roh. V příští minutě na druhé straně hřiště vnikl do širokobrijegské šestnáctky Ďuriš, ale jeho zakončení z úhlu vyrazil gólman Soldo do rohu.
V 19. minutě poslal Ščuk krásným pasem do brejku Skaláka, který si blafákem položil brankáře a mazácky vsítil gól - 0:1.
Ve 27. minutě byli širokobrijegští hráči blízko vyrovnání. Zakarič obehrál Bořila a přihrál před branku Pekovi, který z malého vápna minul boleslavskou branku o metr. Boleslavští se snažili kontrolovat hru přesnou kombinací, ze které kolmými přihrávkami proháněli širokobrijegské obránce. Bořilův centr hlavou usměrnil Šísler mimo branku, Magerův přesně mířený trestňák vyrazil od pravé tyče brankář Soldo, Skalák trestný kop poslal podle hráčské zdi těsně vedle. Ze širokobrijegských fotbalistů se pět minut před přestávkou probil do boleslavské šestnáctky Peko, ale zakončení nezvládl, neboť mu míč uskočil.

Ve druhém poločase si Boleslavští postup v pohodě pohlídali přidáním tří gólů.
V 55. minutě Ščuk parádní kolmicí poslal do brejku Ďuriše, který ustál souboj s protihráčem a po zemi překonal širokobrijegského brankáře - 0:2. O pět minut později po Štohanzlově centru neuspěl před brankou Šísler. V 62. minutě Ďuriš neproměnil sólo proti vybíhajícímu brankáři a Skalákovu dalekonosnou dorážku vykopl širokobrijegský obránce z opuštěné branky. Potom boleslavská defenzíva zvládla dva rohy v 65. minutě a o tři minuty později Hruška kryl Wágnerův trestňák. V 74. minutě po kombinační spolupráci s Magerou odcentroval z pravé strany Milla a z malého vápna Rosa přesně hlavičkoval k levé tyči - 0:3.
Závěrečnou čtvrthodinku dohrávali boleslavští fotbalisté v nečekané pohodě. Navíc přidali ještě čtvrtý gól.
V 85. minutě přihrál Skalák z pravé strany Šultesovi, jeho přízemní střelu obránce zblokoval k Ďurišovi, který nezaváhal a pohotově skóroval - 0:4.
Boleslavští postoupili přes bosenský NK Široki Brijeg po dvou výhrách 2:1 a 4:0 do třetího předkola Evropské ligy, kde na ně čeká mnohem zdatnější protivník - francouzský Olympique Lyon.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Bořil, Navrátil, Smejkal, Rosa - Ščuk, Šísler (70. Milla) - Skalák, Magera (78. Šultes), Štohanzl (61. Vukadinovič) - Ďuriš.

Sestava NK Široki Brijeg: Soldo - Čorič, Brekalo, Laštro, Markovič - Pehar (78. Kožulj), Landeka (61. Ljubič) - Peko (61. Mihaljevič), Wagner, Zakarič - Marič.

Góly: 55. a 85. Ďuriš, 19. Skalák, 74. Rosa

ŽK: Markovič - Štohanzl, Ščuk

Rozhodčí: Alan Mario Sant - Alan Camilleri, Roberto Vella (všichni z Malty)

Diváků: 4500

Fanshop banner