Lepší z dvojice FK Mladá Boleslav versus NK Široki Brijeg vyzve Olympique Lyon
Klub

Lepší z dvojice FK Mladá Boleslav versus NK Široki Brijeg vyzve Olympique Lyon

Redakce

Losovací akt ve švýcarském Nyonu, který se konal hodinu po poledni v pátek 18. července, nebyl k Mladé Boleslavi moc přívětivý. Když postoupí přes bosenský NK Široki Brijeg, narazí na francouzský Olympique Lyon.

Pokud Boleslavští zvládnou odvetu na hřišti bosenského soupeře, kterého doma přemohli těsně 2:1, tak ve třetím předkole začnou doma ve čtvrtek 31. července proti Olympique Lyon, na jehož hřiště pocestují k odvetě o týden později ve čtvrtek 7. srpna.

Francouzský fotbalový klub Olympique Lyon, který v příštím roce oslaví pětašedesáté výročí svého založení, je předním účastníkem nejvyšší francouzské Ligue 1. V uplynulém ligovém ročníku 2013/14 skončil pátý, to znamenalo na poslední příčce zajišťující francouzskému klubu účast v evropském poháru. Před šestým Olympique Marseille měl náskok pouhý jeden bod, za čtvrtým AS Saint Etienne zaostal o osm bodů, ale ze všech dvaceti účastníků nejvyšší francouzské ligy se chlubil třetí nejplodnější ofenzívou s 56 nastřílenými góly.
Olympique Lyon je sedminásobným francouzským mistrem a pětinásobným vítězem francouzského poháru. Domácí Stade Municipal de Gerland má hlediště pro 41 tisíc diváků.

Římany v roce 43 před naším letopočtem založené správní centrum Galie pod názvem Lugdunum se za dva tisíce let rozrostlo do současného průmyslového města Lyon, které má s příměstskými satelity téměř dva miliony obyvatel (v centrálním Lyonu bydlí půl milionu lidí) a je tak po Paříži druhou největší francouzskou aglomerací. K mnoha zajímavostem jistě patří fakt, že v Lyonu sídlí mezinárodní vedení Interpolu.

Fanshop banner