Třetiligovému nováčkovi nastříleli čtyři góly
Klub

Třetiligovému nováčkovi nastříleli čtyři góly

Redakce

Třetí utkání letní přípravy hráli boleslavští junioři na hřišti v Neveklově s nováčkem ČFL a porazili ho, když mu nastříleli čtyři góly.

Do utkání vstoupili aktivněji Benešovští, což potvrdili především v 9. minutě, kdy nebezpečnou střelou orazítkovali břevno Hankičovy branky. V 15. minutě boleslavský brankář znovu čelil dvěma opakovaným střelám po předchozím benešovském rohu. Teprve potom se postupně do hry dostávali i boleslavští fotbalisté, když přidali na pohybu a přesnosti v kombinaci. Výsledkem bylo dvougólové vedení.
Ve 22. minutě po faulu na Klobásu zahrál Hodač trestný kop tak šikovně, že po teči domácího obránce zapadl míč k zadní tyči benešovské branky - 0:1.
Ve 31. minutě rozehráli Boleslavští rohový kop nakrátko a následný Hodačův centr usměrnil na první tyči Janíček - 0:2.

Ve zbývajících minutách prvního poločasu k vážnějším gólovým situacím nedošlo. Boleslavští sice byli častěji u míče, ale již bez vlivu na skóre.

Úvod druhého poločasu byl opět v režii benešovských hráčů, neboť zvýšili důraz a byli pohyblivější, čímž donutili boleslavské juniory k dvěma chybám a skóre v rozpětí pěti minut vyrovnali.
Nejprve v 56. minutě ztratil míč na půlce hřiště Hodač a následný brejk zakončil benešovský Horváth vydařenou střelou pod břevno - 1:2.
V 61. minutě, kdy Boleslavští opět chybovali v přechodu do útočné fáze, Benešovští rychle přenesli hru do pravé strany a následná křížná střela Borkovce zapadla k tyči Dědkovy branky - 2:2.

Vyrovnávací střela boleslavské hráče probudila k lepšímu výkonu a ve zbývajících minutách strhli vítězství na svoji stranu.
V 69. minutě Klobása výbornou přihrávkou uvolnil Kocourka, ten se zbavil dvou protihráčů a přesnou střelou skóroval - 2:3.
V 77. minutě si na kolmou Kateřiňákovu přihrávku dobře naběhl Lacek a zvýšil na 2:4.

Poslední šanci ke vstřelení gólu měl ještě pět minut před závěrečným hvizdem Kozma, ale nastřelil pouze břevno benešovské branky.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič (46. Dědek) - Geissler, Křapka, Janíček (46. Lacek), Tvrzník - Kateřiňák (46. Lakatoš), Hodač (70. Kateřiňák) - Kocourek, Klobása, Houžvička (46. Zemánek) - Kozma.
Góly: 56. Horváth, 61. Borkovec - 22. Hodač, 31. Janíček, 80. Kocourek, 77. Lacek

Fanshop banner