FK Mladá Boleslav se střetne s bosenským NK Široki Brijeg
Klub

FK Mladá Boleslav se střetne s bosenským NK Široki Brijeg

Redakce

Ve druhém předkole Evropské ligy se boleslavští fotbalisté střetnou s bosenským týmem NK Široki Brijeg, který v prvním předkole vyřadil ázerbajdžánský FK Gabala. První utkání se hraje v Mladé Boleslavi, odveta na hřišti bosenského klubu.

Program druhého předkola Evropské ligy:

Čtvrtek 17. července 19.00 hodin FK Mladá Boleslav - NK Široki Brijeg

Čtvrtek 24. července 20.30 hodin NK Široki Brijeg - FK Mladá Boleslav

Bosenský NK Široki Brijeg v prvním předkole jasně postoupil přes ázerbajdžánský FK Gabala, aniž inkasoval gól. V Ázerbájdžánu vyhrál 2:0 a doma 3:0.
V úvodním střetnutí bezgólový stav změnil až v závěrečné čtvrthodině brazilský záložník a kapitán bosenského týmu Wagner, který poprvé skóroval v 74. a podruhé v 89. minutě.
Na domácím hřišti dal NK Široki Brijeg dva góly ázerbájdžánskému soupeři již do přestávky. V 17. minutě slalom do vápna završil přesnou střelou Zakarič. Ve 29. minutě Wagnerovu přihrávku zprava usměrnil do sítě Marič, který se po přestávce v 56. minutě trefil ještě hlavou.

Bilance prvního předkola Evropské ligy:
FK Gabala - NK Široki Brijeg 0:2
Sestava NK Široki Brijeg: Bilobrk, Brekalo, Laštro, Markovič (27. Barišič), Čorič, Pehar, Zakarič (90. Kožulj), Landeka, Wagner, Peko (90. Ivankovič), Marič. Góly: Wagner 2.
NK Široki Brijeg - FK Gabala 3:0
Sestava NK Široki Brijeg: Soldo, Barišič, Brekalo, Laštro, Čorič (79. Kožulj), Pehar (61. Ivankovič), Zakarič, Landeka, Wagner, Peko (35. Čorluka), Marič. Góly: Marič 2, Zakarič.

Fanshop banner