S Rakouskem se rozloučili první letní prohrou
Klub

S Rakouskem se rozloučili první letní prohrou

Redakce

Desetidenní rakouské soustředění uzavřeli Boleslavští střetnutím v Hausmeningu se soupeřem z bukurešťského předměstí prohrou, jedinou ze sedmi letních přípravných duelů.

První poločas byl vyrovnaný herně a krátce před přestávkou i střelecky. V úvodní pětiminutovce získali Boleslavští dvě standardní situace, nejprve trestňák a potom roh, ale rumunská Concordia se snadno ubránila. V závěru první čtvrthodinky zastavili sudí rodící se boleslavskou šanci kvůli ofsajdu. V 19. minutě boleslavská akce zakončená přesnou střelou po zásahu rumunského brankáře skončila druhým rohem, jenž už nebezpečím pro branku Concordie nebyl. Ve 32. minutě rumunský soupeř opět přežil dvojici standardních situací, trestný a následně rohový kop z boleslavských kopaček.
Ve 40. minutě neubránila boleslavská defenzíva rumunský přímý kop a inkasovala gól - 0:1.
Než skončil poločas, bylo skóre srovnané.
Ve 44. minutě proměnil boleslavský Skalák výhodu standardní situace ve vyrovnávací gól, když trestňák z hranice šestnáctky poslal přesně do šibenice - 1:1.

Druhý poločas začal aktivněji rumunský tým. Boleslavského brankáře však zprvu nepřekonal a kolem 60. minuty inkasoval od rozhodčího dvě žlutá napomenutí. Boleslavští nezůstali pozadu a také oni byli dvakrát žlutě napomínáni. Brankáře Concordie ohrozili nebezpečnou střelou až v 62. minutě. Potom však dostali rozhodující gól.
V 77. minutě se rumunská Concordia podruhé v zápasu dostala do vedení - 1:2.
Boleslavští sice zbylou čtvrthodinu usilovali alespoň o vyrovnání, ale nepříznivý poměr gólů nezměnili a tak si připsali první prohru v letošní letní přípravě.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Štohanzl (46. Thalamy), Navrátil, Smejkal, Rosa - Šisler (80. Milla), Ščuk - Skalák (80. Bartl), Mehanovič (60. Moukanza), Vukadinovič (80. Bořil) - Ďuriš (80. Šultes).

Gól FK MB: 44. Skalák

FK Mladá Boleslav po celou dobu soustředění ve dnech od 30.6. do 9.7. 2014 využíval pohostinnosti lázeňského hotelu Dilly ve Windischgarstenu v jedné z nejatraktivnějších oblastí Rakouska, jež je místem, kde často trénují přední evropské fotbalové kluby a zároveň je oblíbeným cílem rakouských i zahraničních rekreantů. Než se vydáte na dovolenou, kde trénují fotbalové hvězdy, informujte se na www.hornirakousko.at .

Fanshop banner