Juniorka přehrála juniory Liberce
Klub

Juniorka přehrála juniory Liberce

Redakce

Druhé utkání letní přípravy sehráli boleslavští junioři na domácím Městském stadionu proti svým vrstevníkům z Liberce. A nastříleli jim čtyři góly.

Do prvního poločasu vstoupili Boleslavští aktivně a brzo šli do vedení.
Už ve 4. minutě liberecký brankář vyrazil dobře umístěnou střelu Hodače z trestného kopu a z následného rozehraného rohu Klobásův centru zapadl k zadní tyči liberecké branky - 1:0.
Další dobrou akci podnikli Boleslavští v 6. minutě, kdy v brejkové situaci Klobása předložil ideálně míč Bočkovi, ale ten ho špatně zasáhl. V 10. minutě se do zakončení dostal Liberec, ale Hankič jistě zasáhl. Z následného rychlého protiútoku byl ve finální přihrávce nepřesný Kozma, takže Boleslavští akci nedokončili. I Liberečtí byli nebezpeční a další dobrý zákrok předvedl brankář Hankič v 18. minutě. Ve 20. minutě se do zakončení po rohovém kopu dostal Křapka, ale míč hlavou pořádně netrefil. V následných minutách dvakrát chybovali boleslavští Houžvička a Boček, ale Liberečtí se nepřesným zakončením připravili o vyrovnání. Ve 33. minutě Klobásova střela těsně minula branku. Pět minut před přestávkou se aktivní Houžvička dostal po vydařené spolupráci s Hodačem do výborné střelecké pozice, ale šance se zalekl a míč poslal těsně vedle levé tyče. Závěr poločasu patřil libereckým fotbalistům, kteří získali výhodu dvou rohových a jednoho trestného kopu z osmnácti metrů, ale skóre nezměnili.

Do druhého poločasu poslali Liberečtí celou novou jedenáctku a Boleslavským chvíli trvalo, než se zorientovali. Vázla jim kombinace, byli nepřesní a často zbytečně ztráceli míč. V 52. minutě se přesto dostal do dobré situace Boček uvnitř pokutového území soupeře, ale o míč v poslední chvíli přišel. V 65. minutě mohl Janíček skórovat po rohovém kopu Kateřiňáka, ale míč hlavou dobře nezasáhl.
V 68. minutě se Liberečtí dopustili chyby v rozehrávce a toho využil Hodač, který s přehledem překonal brankáře - 2:0.
V posledních deseti minutách Boleslavští přidali další dva góly a rozhodli tak definitivně o své výhře.
V 80. minutě Kateřiňákův trestný kop od postranní čáry k překvapení všech zapadl za tyč liberecké branky - 3:0.
V 84. minutě dobře zakombinovali Lakatoš s Kateřiňákem, následně se dostal k centru Houžvička a podruhé v utkání se prosadil Klobása - 4:0.
V 87. minutě se přeci jen prosadili také liberečtí hráči, když boleslavská obrana podcenila rozehrávku autového vhazování a Kaiser zkorigoval na konečných 4:1.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič (46. Dědek) - Geissler, Křapka, Janíček, Houžvička (46. Lacek) - Tvrzník (67. Houžvička), Hodač (67. Lakatoš) - Kocourek (46. Zemánek), Klobása, Boček (67. Kocourek) - Kozma (45.Kateřiňák).

Branky: 4. a 84. Klobása, 68. Hodač, 80. Kateřiňák - 87. Kaiser

Fanshop banner