AFK Ostřešny slavil s Gambrinusem 90 let existence
Klub

AFK Ostřešny slavil s Gambrinusem 90 let existence

Redakce

Co víc si klub hrající III. třídu v OFS Pardubice mohl k narozeninám přát než tematický fotbalový dárek? Oslavy k 90ti letům fungování Atleticko fotbalového klubu totiž hráčům zpestřil projekt Kopeme za fotbal dvěma exkluzivními akcemi.

Oslavy započaly speciální tréninkovou jednotkou pod vedením Borise Kočího, asistenta trenéra FK Mladá Boleslav.

„Pro kluky jsem si připravil předzápasový trénink prvoligového mužstva. Rozcvičili se, dali si pohybovou průpravu, následovaly řízené přihrávky na rozehřátí, poziční hra, krátká střelba a na závěr jsme si zahráli," byl konkrétní Boris Kočí. „Bylo vidět, že je to baví. Snažili se. Mile mě překvapili, že si uměli přihrát a podržet balón," pochválil svěřence.

„Trénink proběhnul v rychlém tempu, takže to bylo docela náročné. Myslím, že toho máme všichni plné kecky," podělil se o čerstvé dojmy stoper Tomáš Hájek.
„Samozřejmě technické nedostatky bych v jejich hře a práci s míčem našel, ale od toho tu nejsem. Způsobené to je jen tím, že s balónem nejsou tak často," poznamenal profesionální kouč.

„Inspirovat bychom se měli určitě z rozcvičky a práce s balónem," je si vědom nedostatků v dosavadním trénování Pavel Mužátko, obránce Ostřešan.

„Cítil jsem se tu moc dobře. Panovala rodinná atmosféra, prostředí i hřiště je pěkné,"
liboval si asistent Karla Jarolíma.

Modelové utkání s hradeckými Votroky o dva dny později představovalo tečku za sportovně laděnými oslavami. Nenechalo si ho ujít několik desítek diváků, jubileum klubu si užívali společně s hráči.

„Soupeř si dá balón do běhu a pak si s námi dělá, co chce," popsal stručně rozdíl mezi výkonnostními a profesionálními hráči Petr Ledvinka ze Sokolu.

„My do toho dáváme dneska maximum. Je to pěkná tečka za celou sezónou. Ta se nám moc nepovedla, protože jsme sestoupili do III. třídy," zalitoval Pavel Hrubeš. „Rádi si zase takhle kdykoliv zahrajeme, i když asi nikdy nevyhrajeme," dodal s tím, že o to vlastně v tomto případě ani nejde.

„Chtěli jsme vyhrát, ale na druhou stranu si uvědomujeme, že soupeř hraje jinou ligu než my. Takže jsme hlavně chtěli, aby si to spolu s diváky užili," řekl ke hře Hradce Králové trenér Miloš Prokopec. „Samozřejmě je rozdíl, jestli někdo trénuje jednou nebo šestkrát týdně, ale několika šikovných hráčů jsem si v týmu domácích všimnul," ocenil snahu výkonnostních fotbalistů profesionální kouč.

„Projekt Kopeme za fotbal dává mimořádnou možnost amatérským klubům potkat se s ligovými týmy," láká Petr Ledvinka kluby, které ještě nejsou do projektu Gambrinusu zapojené. „Každý takový projekt, který podporuje výkonnostní fotbal, je strašně užitečný. Je přínosné propojit jinak oddělené úrovně fotbalu," přidal svůj názor Miloš Prokopec.

Projekt Gambrinusu Kopeme za fotbal odstartoval v roce 2010. Kromě materiální podpory pro týmy od nejnižší soutěže po okresní přebor dává klubům možnost soutěžit o exkluzivní okamžiky s celky Gambrinus ligy. Kromě setkání s profesionály mohou také vyhrát trénink s koučem z první ligy a mnoho dalších zajímavých cen. V současnosti je do projektu zapojeno téměř 300 týmů ve více než 30 regionech.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=jz1msL7duFQ

Fanshop banner