Střet třetích týmů české a rakouské ligy skončil nerozhodně
Klub

Střet třetích týmů české a rakouské ligy skončil nerozhodně

Redakce

V první červencové neděli za téměř tropického vedra remizovali Boleslavští ve druhém utkání zahraničního soustředění s třetím týmem rakouské bundesligy na Hofmaninger stadionu v Bad Wimsbachu.

První poločas začal oboustranně opatrnou hrou. Boleslavští rozvážně kombinovali, a to především častěji do strany, než dopředu ve snaze kontrolovat hru a nedopustit se chyby. Přesto se Grödig ve 12. minutě dostal do šance a po akci z levé strany míč skončil těsně vedle pravé tyče. Boleslavští odpověděli útokem, který zarazili rozhodčí odmáváním a odpískáním ofsajdu.
Ve 20. minutě Magerův oblouček z trestného kopu skončil v zámezí vedle levé grödigské tyče, aniž se k nebezpečnému zakončení dostal někdo z boleslavských hráčů. Ve 22. minutě vyzněl jalově i boleslavský roh. O minutu později byl u postranní čáry hrubě faulován Thalamy, za což sudí ukázal žlutou kartou faulujícímu hráči a nařídil trestný kop proti grödigské brance.
Ve 24. minutě trestňák rozehrál Magera a jeho centr u bližší tyče hlavou povedeně usměrnil do soupeřovy sítě Ďuriš - 1:0.
Boleslavští po vstřelení gólu získali mírnou převahu, ale skóre nenavýšili. V závěrečných minutách poločasu hráči Grödigu ožili, ale pozornou boleslavskou obranu nepřelstili. Ve 44. minutě nadějný boleslavský brejk skončil rohem, který lapil rakouský gólman a vyslal pro změnu do brejku své spoluhráče. Ti si těsně před přestávkou vynutili dva rohy, ale nevyrovnali, i když po prvním vykopával Ščuk míč z brankové lajny.

Druhý poločas začal aktivitou rakouského týmu, který v 50. minutě nevyužil rohový kop. O pět minut později Hruška vytáhl od levé tyče střelu grödigského útočníka na roh, jemuž se boleslavská defenzíva ubránila.
Teprve v 64. minutě Boleslavští pořádně zaskočili soupeřovu defenzívu, ale Bartl z dvaceti metrů netrefil prázdnou branku, kterou gólman před tím ukvapeně opustil, když se špatně domluvil s obráncem. O tři minuty později se grödigský brankář vyznamenal zachycením Rosova centru před dotírajícím Bořilem.
V 75. minutě boleslavský brankář Hruška včas vykryl prostor u pravé tyče a protivníkovu jedovatou střelu z úhlu vyrazil. Závěrečná čtvrthodinka byla navzdory letnímu vedru svižná a oba týmy střídavě útočily, ovšem bez efektu v koncovce. V 81. minutě se grödigské obraně nepovedla ofsajdová past, ale čerstvý Pajer sólo nevyžil a jeho zakončení brankář srazil na roh. A za pět minut Grödig vyrovnal.
V 86. minutě po přízemním centru z levé strany grödigský Schütz ve skluzu u vzdálenější tyče dorazil míč za Hruškova záda - 1:1.
Boleslavští ve snaze strhnout vítězství opět na svoji stranu přitlačili soupeře k jeho brance, krátce před koncem si vynutili rohový kop, ale gólově se už neprosadili. Konfrontace třetích týmů rakouské a české ligy tak skončila bez vítěze.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Thalamy (46. Hůlka), Navrátil, Smejkal (75. Vraštil), Rosa - Ščuk, Šísler - Skalák (63. Bartl), Magera (63. Eliáš), Vukadinovič (63. Bořil) - Ďuriš (72. Pajer).

Góly: 24. Ďuriš - 86. Schütz

Třetí utkání rakouského soustředění FK Mladá Boleslav - CS Concordia Chiajna se hraje ve středu 9. července v Hausmeningu. Soupeřem boleslavských fotbalistů bude tým z předměstí hlavního rumunského města Bukurešti, jenž v nejvyšší rumunské Lize I působí od roku 2011. Po tomto střetnutí se boleslavská fotbalová výprava vrací do Česka.

FK Mladá Boleslav po celou dobu soustředění ve dnech od 30.6. do 9.7. 2014 využívá pohostinnosti lázeňského hotelu Dilly ve Windischgarstenu v jedné z nejatraktivnějších oblastí Rakouska, jež je místem, kde často trénují přední evropské fotbalové kluby a zároveň je oblíbeným cílem rakouských i zahraničních rekreantů. Než se vydáte na dovolenou, kde trénují fotbalové hvězdy, informujte se na www.hornirakousko.at .

Fanshop banner