Soustředění v Rakousku zahájili výhrou nad albánským mistrem
Klub

Soustředění v Rakousku zahájili výhrou nad albánským mistrem

Redakce

V prvním utkání rakouského soustředění se Boleslavští za deštivého počasí na hřišti ve Strasswalchenu poměřili s albánským mistrem a v duelu účastníků evropských pohárů byli střelecky produktivnější.

V prvním poločase každý z týmů využil jeden rohový kop ke skórování. Boleslavští se prosadili v úvodní desetiminutovce, albánští fotbalisté po necelé půlhodince hry.
V 9. minutě první boleslavský roh kopal Magera, ke kterému se obranou odvrácený míč vrátil, ale opakovaný Magerův centr už zdárně hlavou zakončil Rosa - 1:0.
Albánský tým na inkasovaný gól reagoval o dvě minuty později nebezpečným útokem po levé straně a centr z boleslavského brankoviště odvrátil Smejkal. V 19. minutě rozhodčí neuznal Boleslavi gól kvůli ofsajdu a v té samé minutě se Skalák prokličkoval přes dva protihráče a individuální průnik zakončil pěknou ranou do levého horního růžku, kam se však brankář Skënderrbeu včas natáhl a šanci zmařil.
Ve 23. minutě albánský mistr proměnil rohový kop ve vyrovnávací gól, když se hlavou trefil Sefa - 1:1.
Ve 35. minutě po Ščukově pasu pádil Vukadinovič z levé strany na albánskou branku a jeho přízemní zakončení brankář chytil.

Do druhého poločasu nastoupili Boleslavští se zcela pozměněným týmem a čtvrt hodiny se hra odbývala uprostřed hřiště, čili od jednoho vápna k druhému téměř bez koncovky. Brankáři byli dlouho bez práce. Až kolem 70. minuty zahrozili Boleslavští dvěma rohovými kopy, při prvním sudí odpískal útočný faul, při druhém výtečně zasáhl albánský brankář u pravé tyče. V 72. minutě albánský útočník běžel sám na Šedu, ale nepřekonal ho. Boleslavští postupně získávali mírnější převahu a v posledních pěti minutách strhli vítězství na svoji stranu.
V 85. minutě po trestném kopu od pravé postranní lajny se hlavou prosadil Vraštil - 2:1.
V předposlední minutě Mehanovič přihrál ve středu hřiště Skalákovi, ten přenesl hru na pravou stranu k Bartlovi, jenž přesnou přihrávkou před branku našel Mehanoviče, který levou placírkou uklidil míč k pravé tyči - 3:1.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Miller - Štohanzl, Navrátil, Smejkal, Rosa - Ščuk, Šísler - Skalák, Magera, Vukadinovič - Ďuriš.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Vraštil, Pajer, Hůlka, Thalamy - Filla, Eliáš - Bartl, Mehanovič, Bořil - Ďuriš (68. Skalák).

Góly: 9. Rosa, 85. Vraštil, 89. Mehanovič - 23. Sefa

Další přípravné utkání sehrají boleslavští fotbalisté až v neděli 6. července, protože páteční plánovaný soupeř FK Anži Machačkala předčasně opouští Rakousko a vrací se domů dříve, než si představoval.

FK Mladá Boleslav po celou dobu soustředění ve dnech od 30.6. do 9.7. 2014 využívá pohostinnosti lázeňského hotelu Dilly ve Windischgarstenu v jedné z nejatraktivnějších oblastí Rakouska, jež je místem, kde často trénují přední evropské fotbalové kluby a zároveň je oblíbeným cílem rakouských i zahraničních rekreantů. Než se vydáte na dovolenou, kde trénují fotbalové hvězdy, informujte se na www.hornirakousko.at .

Fanshop banner