David Jarolím ukončil fotbalovou kariéru
Klub

David Jarolím ukončil fotbalovou kariéru

Redakce

Pětatřicetiletý David Jarolím odmítl nabídku vedení FK Mladá Boleslav na prodloužení profesionální smlouvy a rozhodl se ze zdravotních důvodů ukončit svou hráčskou kariéru.

David Jarolím fotbalové začátky prodělal v Třemošnici na Pardubicku, odkud přešel do Slavie Praha, ze které však už jako šestnáctiletý přestoupil do německého Bayernu Mnichov (1997-2000). V dresu bavorského velkoklubu nastoupil pouze do jednoho bundesligového mistráku. Přestoupil proto do druholigového Norimberku (2000-03) a podílel se na jeho postupu. Po norimberském pádu zpět do druhé ligy přesídlil do Hamburku (2003-12), kde strávil největší část své profesionální kariéry. Na podzim 2012 oblékal dres francouzského Evian Thonon Gaillard FC, ale již v polovině ledna 2013 se stal hráčem FK Mladá Boleslav, kde v uplynulém ročníku byl kapitánem týmu, který se umístil na třetí příčce Gambrinus ligy.
David Jarolím nastoupil celkem k 387 prvoligovým zápasům (nejvíce 257 odehrál v Hamburku), v nichž z pozice záložníka nastřílel 19 gólů. Za FK Mladá Boleslav odehrál 39 ligových utkání, ve kterých dal jen jeden gól. Česko reprezentoval od dorosteneckých let. Za jednadvacítku v 11 utkáních dal 2 góly. V dospělém áčku odkopal 29 utkání a vsítil jeden gól. Byl v Brücknerově kádru Česka na mistrovství světa 2006 v Německu a na mistrovství Evropy 2008 v Rakousku a Švýcarsku.
David Jarolím je ze známé fotbalové rodiny. Jeho otec Karel Jarolím (od 1. ledna 2014 hlavní trenér FK Mladá Boleslav) hrál za Slavii Praha i českou reprezentaci, jako trenér se prosadil ve Slovácku, Slavii Praha, Slovanu Bratislava, Al-Ahlí a Al-Wahda.

Fanshop banner