Magera prodloužil, Mareš přestoupil do Dukly
Klub

Magera prodloužil, Mareš přestoupil do Dukly

Redakce

Lukáš Magera prodloužil smlouvu v FK Mladá Boleslav do konce června 2016. Naopak Jakub Mareš definitivně v FK Mladá Boleslav skončil, když po ročním hostování přestoupil do pražské Dukly.

Jedenatřicetiletý Lukáš Magera je odchovancem Baníku Ostrava, v jehož prvoligovém kádru byl od roku 2003. Na podzim 2004 hostoval v Kladně, v létě 2008 přestoupil do rumunského Temešváru, kam jej zlákal exboleslavský trenér Dušan Uhrin mladší. Rumunskou nejvyšší soutěže kopal tři roky. V roce 2011 se stal hráčem klubu čtvrté anglické ligy Swindon Town, odkud na jaře 2012 hostoval v Baníku Ostrava. V létě 2012 ve Swindon Townu skončil a dohodl se s FK Mladá Boleslav na dvouletém kontraktu, který po jeho naplnění prodloužil o další dva roky, čili do 30. června 2016.
V české Gambrinus lize dosud nastoupil do 155 utkání, v nichž nastřílel 34 gólů. Z uvedené bilance 32 zápasů a 10 gólů v mladoboleslavském dresu. Na svém osobním kontě má i čtyři starty za český reprezentační tým.

Sedmadvacetiletý Jakub Mareš prošel ve své fotbalové kariéře Teplicemi, Ústím nad Labem, Slováckem, pražskou Spartou a také Mladou Boleslaví, do které přišel na začátku roku 2012 a za jeden a půl roku v jejím dresu nastoupil do 43 ligových utkání a nastřílel 6 gólů. V srpnu 2013 odešel na hostování do pražské Dukly, kam letos definitivně přestoupil. Na svém osobním kontě má aktuálně 181 startů a 28 gólů v nejvyšší české lize.

Fanshop banner