Po výhře nad Hradcem postoupili do finále benáteckého turnaje
Klub

Po výhře nad Hradcem postoupili do finále benáteckého turnaje

Redakce

Teprve ve třetím utkání letní přípravy se Boleslavští radovali z vítězství. Jedním vstřeleným gólem porazili hradeckého soupeře v rámci I. ročníku turnaje o pohár starosty Benátek nad Jizerou.

První poločas měl mírnou převahu Hradec, druhý se naopak většinou hrál na jeho polovině hřiště. Oba týmy se pokoušely o kombinační hru navzdory riziku vyplývajícího z nesehranosti.

V úvodní desetiminutovce se pokusy o útoky přelévaly z jedné strany na druhou. Ve 12. minutě Mehanovič z trestného kopu mířil nad hradeckou branku. O dvě minuty později Mehanovič nastřelil brankáře Kuciaka po předchozí spolupráci Moukanzy s Lakičevičem.
Ve 22. minutě se do první gólové příležitosti dostali Hradečtí, ale Bláha sám před boleslavskou brankou zamířil nepřesně. Ve 30. minutě se opět po akci Moukanzy s Lakičevičem neprosadil Mehanovič, když uvnitř hradecké šestnáctky nastřelil bránícího hráče. Ve 34. minutě vychytal Hruška druhou Bláhovu šanci. Ve 37. minutě Ďuriš přehrál Plašila a prostřelil brankáře Kuciaka, ovšem sudí Matějiček gól neuznal pro domnělý Ďurišův útočný faul. Dvě minuty před přestávkou Černý přihrál vlevo Zorvanovi a z jeho centru Bláha hlavičkoval do Hrušky.

Druhý poločas začala boleslavskou příležitostí, ale Šísler minul levý horní růžek. Hradečtí kontrovali brejkem po Šíslerově zaváhání na polovině hřiště, kdy Halilovič pádil sám na boleslavskou branku, kterou však netrefil, přestože se mu podařilo přehodit vybíhajícího Hrušku. V 57. minutě si Moukanza narazil se Šíslerem a vypálil půl metru vedle pravé tyče. O dvě minuty později se Mehanovič pokoušel technickou střelou přelstít hradeckého brankáře Ottmara, ale netrefil branku. V 70. minutě po spolupráci se Skalákem netrefil Moukanza branku. V 75. minutě Zorvanům oblouček přes boleslavskou obrannou linii zpracoval Jukl, ale v koncovce branku přestřelil.
V 76. minutě předvedli Boleslavští rychlou a především úspěšnou akci po levé straně. Skalák uplatnil svoji rychlost a ostrým centrem našel před benáteckou brankou Mehanoviče, jenž dobře mířenou ranou rozhodl utkání - 1:0. Byl to druhý Mehanovičův gól ve třech utkáních letošní letní přípravy.
Těsně před koncem byli Hradečtí velmi blízko vyrovnání, ale po Černého centru z levé strany Jukl netrefil z malého vápna boleslavskou branku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hruška - Bartl (46. Pajer), Navrátil, Hůlka, Lakičevič (46. Thalamy) - Ščuk (46. Šísler), Milla (46. Eliáš) - Bořil, Mehanovič, Moukanza - Ďuriš (46. Skalák).

Sestava FC Hradec Králové: Kuciak (46. Ottmar) - Holeš, Plašil, Križko, Poděbradský - Halilovič, Hable - Bláha, Černý, Zorvan - Jukl.

Gól: 76. Mehanovič

Rozhodčí: Matějíček - Kříž, Arnošt

Diváků: 500

Hrálo se 2x40 minut v rámci I. ročníku turnaje o pohár předsedy města Benátky nad Jizerou na benáteckém letním stadionu.

V předchozím duelu prvoligových týmů v rámci benáteckého turnaje Jablonec přehrál vršovické Bohemians 2:0 góly v závěrech poločasů. Ve 35. minutě skóroval jablonecký Mišůn a v 70. minutě druhý gól přidal Kopic. Utkání se hrálo také 2x40 minut. Turnaj o pohár starosty města Benátky nad Jizerou pokračuje střetnutím o třetí místo utkáním Bohemians 1905 - FC Hradec Králové a finálovým zápasem FK Mladá Boleslav - FK Baumit Jablonec.

Fanshop banner