V Evropě začneme proti týmu z Azerbajdžánu nebo Bosny&Hercegoviny
Klub

V Evropě začneme proti týmu z Azerbajdžánu nebo Bosny&Hercegoviny

Redakce

V druhé polovině července se ve druhém předkole Evropské ligy FK Mladá Boleslav střetne s lepším z dvojice Gabala FC (Azerbajdžán) - NK Široki Brijeg (Bosna a Hercegovina), tyto týmy se utkají v prvním předkole.

Rozhodlo o tom losování předkol evropských pohárových soutěží ve švýcarském Nyonu.
První utkání druhého předkola by Boleslav měla hrát ve čtvrtek 17. července doma a odvetu o týden později ve čtvrtek 24. července na soupeřově hřišti. Kdo boleslavské fotbalisty vyzve, rozhodne se ve dvou utkáních prvního předkola Evropské ligy, které jsou na programu ve čtvrtečních termínech 3. a 10. července.

FK Gabala je třetím týmem azerbájdžánské Premyer ligy 2013-14 a poraženým finalistou azerbajdžánského poháru, když v květnu prohrál s Neftči Baku, čtvrtým týmem ligového pořadí, 1:2.

NK Široki Brijeg je dvojnásobným bosenským mistrem (2003-04 a 2005-06), který v ročníku 2013-14 bosenské Premijer ligy zaostal za mistrovským Zrinjski Mostar na druhé příčce o pouhé dva body, ale s 66 nastřílenými góly měl nejproduktivnější ofenzívu ze všech šestnácti týmů elitní bosenské ligy. Patří k předním bosenským klubům s evropskými zkušenostmi. Před rokem v druhém předkole Evropské ligy vyřadil kazachstánský Irtyš (venku 2:3 a doma 2:0), ale ve třetím předkole nestačil na italský tým Udinese, se kterým dvakrát jasně prohrál (doma 1:3 a venku 0:4).

Boleslavští tak už znají případného prvního soupeře v kvalifikaci Evropské ligy, ale zatím netuší, s kým zahájí Synot ligu. Ta se bude losovat až ve středu 25. června v Praze. Z dalších českých účastníků předkol evropských pohárů FC Slovan Liberec ve druhém předkole Evropské ligy potká slovenský MFK Košice, FC Viktoria Plzeň se dozví soupeře až při losování třetího předkola a AC Sparta Praha ve druhém předkole Ligy mistrů narazí na lepšího z dvojice prvního předkola SP La Fiorita (San Marino) - FC Levadia Tallinn (Estonsko).

Fanshop banner