Remízu zachránili čtvrt hodiny před koncem
Klub

Remízu zachránili čtvrt hodiny před koncem

Redakce

První týden letní přípravy nabitý dvoufázovým nabíráním kondice završili boleslavští fotbalisté sobotním přátelským utkáním na hřišti v Dlouhé Lhotě s účastníkem divizní soutěže, jehož nečekané vedení dokázali jen srovnat.

První poločas začali vyšehradští fotbalisté bez respektu a v úvodní desetiminutovce si vypracovali tři šance po školáckých chybách boleslavských stoperů. V 5. minutě centr boleslavského Magery hlavičkoval Smejkal těsně nad.
V 10. minutě vyšehradský Macháček obral o míč Navrátila a šťastnou přízemní střelou odraženou od tyče překonal Hrušku při jeho premiéře v boleslavské brance - 0:1.
Ve 22. minutě po Smejkalově přihrávce Šísler před boleslavským vápnem přišel o míč v souboji s Macháčkem, jenž následně nastřelil Hrušku. O pět minut později na druhé straně hřiště Magerův roh propadl na malém vápně k Navrátilovi, ale ten branku soupeře přestřelil.
Ve 28. minutě nedorozumění vyšehradského brankáře s obráncem v rohu šestnáctky využil důrazný Ďuriš a z jeho přihrávky před opuštěnou branku snadno vyrovnal Štohanzl - 1:1.
Ve 32. minutě vyšehradští opět potrestali nedůslednou boleslavskou defenzívu, neboť Schön měl luxusně hodně prostoru a času k přesné střele - 1:2.

Do druhého poločasu poslal boleslavský trenér až na tři výjimky jinou jedenáctku. Ale první gólovou šanci si vypracovali Vyšehradští, naštěstí brankář Šeda u bližší tyče nezaváhal. V 60. minutě po spolupráci se Skalákem vystřelil nedůrazně Mehanovič. O minutu později Šultes neproměnil jasnou gólovou šanci. V 64. minutě boleslavský gólman Šeda famózně vyrazil Macháčkovu hlavičku na roh. V 73. minutě Mehanovič netrefil branku po spolupráci s Khumalem, který do Mladé Boleslavi dorazil na testy z Jihoafrické republiky a o chvíli později se prosadil v koncovce.
V76. minutě si jihoafrický fotbalista Khumalo uvnitř vyšehradské šestnáctky parádně poradil s protihráčem a přesně zamířil do branky - 2:2.
V 89. minutě po spolupráci Mehanoviče se Ščukem se řítil na vyšehradskou branku Šultes, ale vítězný gól nedal, neboť nastřelil vybíhajícího brankáře.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Hruška - Bořil, Navrátil, Smejkal, Rosa - Ščuk, Šísler - Bartl, Magera, Štohanzl - Ďuriš.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Vraštil, Pajer, Hůlka, Bořil - Ščuk, Šísler (65. Andile Khumalo) - Moukanza, Mehanovič, Skalák - Šultes.

Góly. 28. Štohanzl, 76. Khumalo - 10. Macháček, 32. Schön

Rozhodčí: Černý

Diváků: 150

Fanshop banner