Odchází Chramosta a Nešpor, přichází Ďuriš, Skalák a Šísler
Klub

Odchází Chramosta a Nešpor, přichází Ďuriš, Skalák a Šísler

Redakce

Boleslavská ofenzíva prochází v červnu zásadní proměnou. Odešli Chramosta do Plzně a Nešpor do Sparty, přišli na hostování Ďuriš z Plzně a Skalák ze Sparty a do posílení ofenzívy patří i přestup Šíslera z Hradce Králové.

Martin Nešpor po dvou letech v mladoboleslavském dresu přestoupil do pražské Sparty. „Za dva roky působení v Mladé Boleslavi ukázal Martin Nešpor své nesporné kvality a díky konkrétnímu zájmu vítěze české ligy a poháru AC Sparta Praha o jeho služby jsme nabídku akceptovali. Martinovi děkujeme za odvedenou práci a v novém působišti přejeme hodně úspěchů," uvedl prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek.

Jan Chramosta zamířil z Mladé Boleslavi do Plzně na roční hostování, opačným směrem přišel z Plzně do Mladé Boleslavi Michal Ďuriš také na roční hostování. „Nazval bych to správným sňatkem z rozumu pro oba kluby," charakterizoval boleslavský prezident Josef Dufek přesuny útočníků mezi Boleslaví a Plzní. „Chramosta potřebuje oživit svoji rozvíjející se kariéru. Jsem rád, že dostává příležitost ve Viktorii Plzeň, čili v předním tuzemském klubu s velkými evropskými úspěchy," dodal prezident Dufek. „Pevně věříme, že změna angažmá mu pomůže k dalšímu fotbalovému růstu. Honza je technickým fotbalistou, kterému bude náš herní styl vlastní. O jeho příchod velmi stál také trenér Dušan Uhrin, který jej vedl během svého působení v Mladé Boleslavi," uvedl na klubovém webu generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

Odchody Chramosty a Nešpora by měly v boleslavské ofenzívě vyvážit příchody Ďuriše, Skaláka a Šíslera. V osobě Michala Ďuriše získá Mladá Boleslav útočníka s mezinárodními zkušenostmi. „Věřím, že Ďuriš bude důležitým článkem v plnění našich sportovních cílů v tuzemské i evropské lize," přeje si boleslavský ředitel Josef Dufek. „Michal byl v posledních letech nedílnou součástí týmu i kabiny, po čtyřech letech však také on hledal nový impuls," okomentoval Ďurišovu změnu dresu plzeňský manažer Adolf Šádek.

Údernou sílu FK Mladá Boleslav pro zápasy v Synot lize i v Evropské lize znásobí jistě také příchody Jiřího Skaláka na roční hostování z pražské Sparty a Jana Šíslera, přestoupivšího z Hradce Králové.

Šestadvacetiletý Michal Ďuriš se narodil v Uherském Hradišti, ale s fotbalem začal na Slovensku v Dubové, odkud přestoupil do Banské Bystrice (2005-10), v jejímž dresu debutoval v listopadu 2005 v nejvyšší slovenské lize. Po pěti ročnících, v nichž odehrál 114 zápasů a nastřílel 18 gólů, odešel v červenci 2010 do Plzně nejprve na hostování a po roce i na přestup. V plzeňském dresu si připsal 101 start a 15 gólů v české lize, navíc byl dvakrát u zisku mistrovského titulu (2010-11 a 2012-13). Za slovenskou dospělou reprezentaci nastoupil v jedenácti zápasech. Do FK Mladá Boleslav přišel v polovině letošního června na roční hostování s platností do 30. června 2015.

Dvaadvacetiletý Jiří Skalák je pardubický rodák, ale už v dorosteneckém věku přestoupil do pražské Sparty, kde se na prvoligovou soupisku dostal poprvé v létě 2010. O rok později s devatenáctiletou reprezentací získal stříbrnou medaili na evropském šampionátu konaném v Rumunsku. Ve dvou ročnících (2008/09 a 2009/10) byl ve sparťanském dresu dorosteneckým mistrem Česka a nejlepším střelcem celé dorostenecké ligy. Talentovaný útočník se opakovaně zkoušel probít do sparťanského základu a opakovaně odcházel na hostování do Ružomeroku (2011-12), Slovácka (2013), Brna (2013-14) a nyní na jeden soutěžní ročník do 30. června 2015 do Mladé Boleslavi. V české lize odehrál 43 zápasů a nastřílel tři góly, ve slovenské lize v 27 startech dal také tři góly. Za různé dorostenecké výběry (U16, U17, U18, U19, U20) si připsal dohromady čtyřicet reprezentačních startů, za Česko U21 hrál sedmkrát.

Šestadvacetiletý Jan Šísler je liberecký odchovanec. První profesionální smlouvu však podepsal v Jablonci (2006-2010), odkud po čtyřech letech odešel do druholigové Čáslavi (2010-12) a později do Hradce Králové (2012-13). V únoru 2014 podepsal smlouvu s FK Mladá Boleslav, ale celou jarní sezónu hostoval ve Zbrojovce Brno. Přísný a náročný brněnský trenér Václav Kotal jej postavil dvanáctkrát do základní sestavy. Patřil k oporám brněnské středové formace. Celkem má na svém kontě padesát prvoligových startů a sedm gólů.

Třiadvacetiletý Jan Chramosta je odchovancem Mladé Boleslavi, ve které procházel mládežnickými družstvy se vzrůstající pověstí kanonýra. Do prvoligového kádru se dostal na jaře 2009 a v šesti úvodních startech nasázel pět gólů. Na konci ročníku 2013/14 měl na osobním kontě 121 startů a 34 gólů v nejvyšší české lize. Za dorostenecké reprezentace (U18, U19, U20) nastoupil desetkrát a dal čtyři góly, za Česko U21 v letech 2009-12 ve dvanácti zápasech nastřílel dvanáct gólů. V létě 2014 odešel z Mladé Boleslavi na roční do Plzně.

Čtyřiadvacetiletý Martin Nešpor fotbalově vyrostl ve vršovických Bohemians, kde působil až do přestupu do Mladé Boleslavi, se kterou podepsal kontrakt na počátku července 2012. V boleslavských modrobílých barvách nastoupil do 48 ligových utkání, ve kterých nastřílel 14 gólů. V polovině letošního června přestoupil do AC Sparta Praha.

Fanshop banner