Mladá Boleslav začala přípravu na českou i evropskou ligu
Klub

Mladá Boleslav začala přípravu na českou i evropskou ligu

Redakce

Boleslavským fotbalistům skončila dvoutýdenní dovolená a na prvním tréninku nové sezóny se sešli v pondělí 16. června. Sešlo se jich třicet, ale ne všechna jednání o změnách v hráčském kádru skončila.

Hráči se s trenéry a klubovým vedením sešli v kabině v deset hodin. „Hráčům jsem poděkoval za uplynulou sezónu a umístění na třetím místě v lize, zároveň jsem však vyjádřil nespokojenost se závěrem jarní sezóny, konkrétně s třemi zápasy, které prohráli, přestože dobře věděli, že se v nich rozhodovalo o podobě hráčského kádru v další sezóně. Pro trenéry, vedení klubu i naše obchodní partnery to bylo měřítko, kam mužstvo svojí výkonností a přístupem patří. Ukázalo se, kteří hráči o působení v Boleslavi stojí a zda mají odpovídající kvalitu k osobním i klubovým ambicím," prohlásil prezident klubu Josef Dufek.

Ve čtvrt na jedenáct už třicet fotbalistů běhalo po trávníku jednoho z hřišť areálu Městského stadionu. Po rozklusání následovalo čtyřicet minut v posilovně a potom vytrvalostní fáze na atletickém stadionu. „Jednáme ještě o příchodu dalších hráčů a v návaznosti na ně samozřejmě i o některých odchodech," dodal prezident Josef Dufek.

V pondělí trénovali brankáři Jakub Diviš, Miroslav Miller, Hidajet Hankič, Jan Šeda a hráči Jan Kysela, Radek Dosoudil, Ondřej Kúdela, Jan Bořil, Daniel Bartl, Jakub Navrátil, Michal Smejkal, Lukáš Vraštil, Antonín Rosa, Tomáš Janíček, Adam Pajer, Lukáš Hůlka, Tomáš Fabián, Ondřej Zahustel, Jasmin Ščuk, Jan Štohanzl, Donneil Moukanza, Jan Šísler, Josef Eliáš, Miljan Vukadinovič, Matej Sivrič, Lukáš Magera, Mirzad Mehanovič, Pavel Šultes, Jakub Řezníček, Michal Ďuriš.
David Jarolím doléčuje zranění z konce předchozí sezóny a začne přípravu od středy.
Jan Šeda se vrátil z ročního hostování v nizozemském Waalwijku. Lukáš Hůlka, Tomáš Janíček, Matej Sivrič a Tomáš Fabián se zapojili do přípravy po operacích a dlouhodobých rekonvalescencích. Adam Pajer byl přeřazený z vlastního dorostu. Jakub Navrátil podepsal tříletou smlouvu po skončení předchozího kontraktu v tureckém Sivassporu. Jan Šísler přestoupil již před půlrokem z Hradce Králové, ale na jaře působil na hostování v Brně. Michal Ďuriš přišel z Plzně na roční hostování. Miljan Vukadinovič (hráč Táborska) je testován v době svého osobního volna individuálně. U Donneil Moukanzy je zatím v řešení forma jeho příchodu z francouzského AC Valence. Michal Smejkal se vrátil z hostování v pražské Slavii. Jakub Řezníček se vrátil z hostování v Příbrami.
Jan Chramosta odešel do Plzně na roční hostování a Martin Nešpor přestoupil do pražské Sparty.

Fanshop banner