Čtyřgólová tečka za sezónou
Klub

Čtyřgólová tečka za sezónou

Redakce

Závěrečné utkání mistrovské sezóny se boleslavským dorostencům velmi vydařilo herně i výsledkově. V konečném pořadí dorostenecké ligy ročníku 2013-14 obsadili dvanácté místo v náročné konkurenci dvaadvaceti družstev.

V prvním poločase trvalo boleslavským dorostencům půl hodiny, než dali první gól, i když měli od úvodních minut většinu utkání pod kontrolou. Ve 12. minutě Kořínek v dobré příležitost přehodil vybíhajícího mosteckého brankáře i branku. V 18. minutě Boleslavští dobře zakombinovali a dostali se do soupeřova pokutového území, ale v koncovce se nepodařilo nikomu prostřelit bránící hráče.
Ve 29. minutě po rozehrání standardní situace Kořínek sklepl míč na Písačku a jeho přesná střela k tyči znamenala zasloužené vedení - 0:1.

Druhý poločas Boleslavští začali ještě aktivněji, než první. Hned ve 47. minutě Duch odcentroval na volného Ladru, který v šanci hlavičkoval mimo branku. Další gólovou příležitost promarnil Scheufler, když po rohovém kopu hlavičkoval z malého vápna vedle branky. V 54. minutě pěkná boleslavská kombinace vyvrcholila Ladrovým posunutím míče na Písačku, který zakončil akci střelou nad branku. V 59. minutě opět Ladra přihrál Písačkovi a ten přehozením obránce našel volného Kořínka, jenž střílel také nad mosteckou branku.
V 62. minutě pěkně přihrál Malý za mosteckou obrannou linii Ladrovi, po jehož přízemním nacentrování před branku Kořínek prostřelil brankáře - 0:2.
V 80. minutě předvedli Boleslavští rychlý útok z vlastní poloviny. Ve finále povedené akce Duch obešel obránce a přihrál Kořínkovi, který zamířil přesně k tyči - 0:3.
V 87. minutě Ladra přihrál Markovi, jenž byl na hřišti teprve jednu minutu, a ten střeleckou příležitost dokonale zužitkoval přesnou ranou k tyči - 0:4.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Volek - Wolf (46. Zabilanský), Malý, Scheufler, Procházka - Kühnel, Písačka (78. Lukeš) - Pekař (78. Novotný), Ladra, Duch (86. Marek) - Kořínek (87. Hodbod).

Góly: 62. a 80. Kořínek, 29. Písačka, 87. Marek.

Hodnocení boleslavského trenéra Jiřího Saňáka bylo pozitivní: Utkání se nám povedlo nejenom výsledkově, ale měli jsme v podstatě celé utkání pod naší kontrolou. Domácí jsme pustili do jedné šance a my měli kromě gólových ještě tři další, takže nakonec mělo být konečné skoré výrazně vyšší. V prvním poločase nás trápila menší kvalita a klid na útočné polovině, ve druhém dějství jsme se v tomto výrazně zlepšili a góly rozhodli o naší zasloužené výhře."

Protože mostecká výhra byla posledním mistrovským utkáním soutěžního ročníku 2013-14, přidal trenér Jiří Saňák stručné ohlédnutí a upřímné poděkování: „Celá sezóna byla velmi náročná a poučná. Jedná se totiž o nejnáročnější soutěž ve struktuře všech tuzemských soutěží, a to nejenom mládežnických. Naučili jsme se spoustu nového a všichni kluci udělali pokrok. V zimě pět hráčů z dorosteneckého kádru přešlo do juniorky, kde se podíleli na konečném umístění boleslavského družstva na třetím místě v Juniorské lize. Zároveň jsme z mladšího dorostu posunuli čtyři hráče ročníku narození 1997 do našeho družstva starších dorostenců. Věřím, že chlapci přecházející nyní do mužů využijí své kvality, neboť na začátku působení v mužské kategorii je čeká rozhodující období v jejich kariérách. Děkuji celému realizačnímu týmu, a především asistentovi Adrianu Vizingrovi, za skvělou spolupráci."

Fanshop banner