V ligové tabulce skončili šestí
Klub

V ligové tabulce skončili šestí

Redakce

Družstvo FK Mladá Boleslav U16 ve své skupině A české ligy mladších dorostenců skončilo na šesté příčce ve čtrnáctičlenné tabulce. „V konečném zúčtování je naše umístění odpovídající a spravedlivé," míní trenér Zdeněk Bělík.

V šestadvaceti mistrovských zápasech třináctkrát vyhráli, čtyřikrát hráli nerozhodně a devětkrát prohráli při skóre 55:43. Získali celkem 43 bodů (28 doma a 15 venku), což bylo jen o pět méně, než třetí Plzeň.
Boleslavští byli v bilanci na domácím hřišti čtvrtí nejlepší, na soupeřových hřištích byli až sedmí. Nastřílených 55 gólů sice činí průměr více než dva góly na zápas (přesně 2,11), ale je nejslabším počinem mezi týmy umístěnými v lepší polovině ligové tabulky. Stejně nastříleli hradečtí dorostenci a podstatně více soupeři z Teplic (69 gólů), Českých Budějovic (73 gólů), Plzně (76 gólů), Slavie (82 gólů) a Sparty (98 gólů). Boleslavští se však mohou pochlubit čtvrtou nejkvalitnější defenzívou, neboť inkasovali pouze 43 gólů a v tomto ukazateli byly lepší jen týmy Plzně (42 gólů), Slavie (27 gólů) a Sparty (27 gólů).

„V jarní polovině sezóny se nám bohužel nepovedlo výsledkově navázat na podzimní část, po které měli kluci mistrovskou soutěž velmi dobře rozehranou. Na jaře se tabulka mnohem více vyrovnala a rozestupy mezi třetím až sedmým místem jsou malé. V konečném zúčtování je naše umístění odpovídající a spravedlivé. V jarní části soutěže mě mrzí naše nevyrovnanost v zápasech, kdy jsme podali slušný výkon pouze v jednom z poločasů, a to byl jeden z důvodů, proč jsme nebyli v zápasech efektivnější. Druhým důvodem bylo, že jsme v družstvu nenašli střelce, který by utkání v rozhodující chvíli rozhodl v náš prospěch. Velmi mě mrzí utkání s Mostem, Budějovicemi a Jabloncem, které jsme měli zvládnout mnohem lépe výsledkově. A v hlavě mi leží druhý poločas na Spartě, kde jsme podali náš vůbec nejhorší týmový výkon. V pozitivním světle hodnotím ostatní zápasy, kdy se nám třeba tolik nedařilo, ale poctivým výkonem jsme se vztyčenou hlavou zápasy dohráli, ať už s bodovým ziskem nebo bez něho. Všem hráčům a celému realizačnímu týmu děkuji za spolupráci při našem společném půlročním působení. Přeji si, ať se nám společně daří v další práci," zhodnotil uplynulý soutěžní ročník trenér Zdeněk Bělík, který družstvo FK Mladá Boleslav U17 převzal v polovině soutěžního ročníku 2013-14.

Nejvyšší liga šestnáctiletých dorostenců se hraje ve třech skupinách. Českou skupinu A se čtrnácti účastníky vyhrála Sparta Praha (64 bodů) před Slavií Praha (59 bodů) a Viktorií Plzeň (48 bodů). Českou skupinu B se čtrnácti účastníky vyhrála Dukla Praha (69 bodů) před Sokolovem (66 bodů) a Motorletem Praha (53 bodů). Moravskoslezskou skupinu s osmnácti účastníky vyhrála Zbrojovka Brno (87 bodů) před Sigmou Olomouc (84 bodů) a Baníkem Ostrava (84 bodů).

Fanshop banner