Doplatili na neproměňování šancí
Klub

Doplatili na neproměňování šancí

Redakce

V posledním mistráku na domácím hřišti boleslavští dorostenci prohráli, ačkoliv měli více střeleckých příležitostí než soupeř z vyrovnaného středu ligové tabulky.

Do utkání vstoupili boleslavští dorostenci velmi dobře. Dařila se jim kombinace a v průběhu prvního poločasu si vytvořili mnoho gólových šancí, které měly skončit brankami. Dali však jenom jednu.
V 8. minutě po pěkné kombinaci na pravé straně následný centr výborně zakončil Kořínek - 1:0.
V 17. minutě se Zlínští poprvé dostali na boleslavskou polovinu hřiště a hned skórovali, když potrestali chybu stopera - 1:1.

Následné minuty se staly pro celkový výsledek osudnými, protože Zlínští přežili pět jasných gólovek, které Boleslavští trestuhodně nevyužili.

„V první půli jsme přežili klinickou smrt. Kdybychom prohrávali o tři čtyři branky, nemohl by se nikdo divit. Boleslav nás hlavně v úvodu výrazně převyšovala a až příliš snadno se dostávala do gólových šancí. Teprve po vyrovnání jsme se alespoň částečně zvedli," okomentoval první půli šéftrenér zlínské mládeže Marek Hábl.

Ve druhém dějství se hra vyrovnala a gólově se o poznání lépe vydařila Zlínu, který šel do vedení po krásné střele do šibenice. Boleslavští se snažili o zvrácení nepříznivého vývoje, ale bojovnost na moravského soupeře nestačila. Postrádali především větší kvalitu v koncovce ke vstřelení branky. Soupeř naopak snadno zvýraznil své vedení, když se po odraženém míči prosadil potřetí a osudu utkání bylo rozhodnuto.

Trenér boleslavských starších dorostenců Jiří Saňák po prohře řekl: „První poločas jsme odehráli výborně, bohužel jsme zklamali v koncovce a trestuhodně zahodili šest gólových šancí, což hosté využili. Mrzí mě všechny inkasované branky, doslova jsme je soupeři darovali. Druhý poločas se vyvíjel pro Zlín, který vstřelil krásný gól a psychicky se uvolnil. Bohužel jsme toto utkání prohráli, ale výkon a předvedená hra nás mohou motivovat do další práce, koncovka byla dnes opravdu žalostná."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Volek - Wolf, Scheufler, Marek (65. Lukeš), Procházka - Kuhnel (75. Kopa), Písačka - Pekař (62. Duch), Ladra, Kořínek (80. Hodbod) - Frommel

Sestava FC Fastav Zlín U19: Dostál - Michálek (60. Petřík), Bačo, Pavelka, Polomík - Malenovský, Zahnaš (60. Stuchlík), Masař - Vašulka (46. Oulehla), Mlčák (60. Žůrek), V. Mlýnek (46. M. Mlýnek).

Branky: Kořínek - Zahnaš, Masař, Žůrek.

Fanshop banner