Sezónu završili těsnou výhrou
Klub

Sezónu završili těsnou výhrou

Redakce

V posledním květnovém dnu v posledním mistrovském utkání sezóny 2013/14 šestnáctiletí dorostenci nejtěsnějším výsledkem porazili nepříjemného soupeř z Pardubic.

V prvním poločase příliš líbivých kombinací k vidění nebylo. Pardubičtí hráli velmi jednoduše a Boleslavští se ve snaze o kombinaci dopouštěli velkého množství nepřesností, což jim brzdilo lepší přechod do útočné fáze. Pardubičtí hrozili především po své levé straně, kde využívali rychlonohého kapitána Nikodéma. Boleslavští si vytvořili několik dobrých situací, ale ani jedna z nich brankou v prvním poločase neskončila. Po rohovém kopu Koubského naskakoval na míč Klíma, ale v záklonu hlavičkoval nad branku. Poté Vejr z rohu malého vápna hlavičkoval pouze do boční sítě. Dvakrát jen těsně nad pardubickou branku mířil ze střední vzdálenosti Král.

Druhý poločas byl ze strany boleslavských hráčů o poznání lepší. Po několika nebezpečných standardních situacích přišla do té doby největší šance. Koubský si výborně naběhl za pardubickou obranu, kam dostal dobrou přihrávku, ale v zakončení nastřelil vyběhnuvšího pardubického brankáře. Z další podobné situace už se skóre měnilo.
V 69. minutě Král obloučkem vysunul nabíhajícího Stopu, který běžel sám na brankáře. Prvním pokusem o přehození padajícího brankáře neuspěl, ale míč se naštěstí odrazil zpět k jeho nohám a napodruhé si už poradil lépe - 1:0.
Cestu k boleslavskému vítězství zkomplikoval Vejr, jenž neproměnil penaltu zařízenou za faul na Stopu. V závěru utkání Pardubičtí zvýšili svou aktivitu, kterou si vynutili několik standardních situací, ale žádná z nich k vyložené brankové situaci nevedla. Boleslavští tak na závěr sezóny zvítězili a připsali si tři body.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Truksa - Procházka, Klíma, Krčmář, Rudzan - Král, Novotný - Hančovský (61. Hurda), Koubský, Marčaník (57. Stopa) - Vejr

Branka: 69. Stopa

Trenér boleslavských nejmladších mladších dorostenců Zdeněk Bělík poslední mistrovský duel zhodnotil slovy: ,,Utkání bylo pro nás velmi náročné, především po psychické stránce, protože ve středu jsme ostudně prohráli na Spartě. První poločas byl vyrovnaný, ale i tak jsme si vypracovali dobré příležitosti. Druhý poločas jsme lépe napadali na útočné polovině a nepouštěli Pardubice do rychlých kontrů. Myslím si, že jsme pak zaslouženě vstřelili vedoucí branku, kterou jsme mohli ještě potvrdit druhou, bohužel Vejr pokutový kop nařízený po faulu na Stopu neproměnil. Ale nakonec jsme zápas zvládli, sice herní projev nebyl takový, jaký bychom si představovali, ale je vždy pozitivní zakončit sezónu výhrou. Hráčům patří poděkování za dnešní bojovnost a víru ve vítězství až do poslední minuty."

Fanshop banner