Povedený závěr mistrovské sezóny
Klub

Povedený závěr mistrovské sezóny

Redakce

Rozloučení s mistrovskou sezónou se sedmnáctiletým dorostencům vydařilo, neboť po jednoznačném průběhu nastříleli pardubickému protivníkovi čtyři góly a jasně vyhráli.

Od úvodních minut boleslavský tým tlačil soupeře na jeho obranou polovinu se zřejmou snahou co nejdříve skórovat pro větší klid k dalším průběhu utkání. V 5. minutě Vodháněl předal míč Písačkovi, který technickým zakončením nastřelil tyčku pardubické branky. Hned o minutu později po Vodhánělově centru z levé strany zakončoval hlavou Novotný opět do tyče soupeřovy branky. V 11. minutě tvrdou střelu z pardubické kopačky boleslavský brankář Roudnický nadvakrát chytil. Ve 13. minutě se Zabilanského centr z pravé strany odrazil od břevna před pardubickou branku, kde žádný z boleslavských hráčů nereagoval a tak Pardubice opět se štěstím neinkasovaly. Ve 25. minutě připravil Písačka hezkou nahrávkou podél pokutového území míč pro Novotného a ten sám před brankářem zaváhal při zpracování a z rodící se šance nic nebylo.
Ve 27. minutě Vodháněl našel krásnou průnikovou přihrávkou nabíhajícího Nováka, který potáhl hru podél brankové čáry a předložil míč nabíhajícímu Novotnému, pro něhož bylo snadné zakončením bez přípravy rozvlnit síť a otevřít tak skóre utkání - 1:0.
Ve 29. minutě individuálně do pardubického pokutového území pronikl Komárek, ale o míč přišel. V chumlu hráčů ho však našel Písačka a po pár kličkách vstřelil druhou branku utkání - 2:0.

Ve 34. minutě nebezpečně střílel Vodháněl kousek vedle pravé tyče. Ve 37. minutě zatáhl po levé straně míč Novák a stejně jako před prvním gólem přihrál před branku Novotnému, který tentokrát v zakončení úspěšný nebyl. Poločas po jasné herní převaze skončil boleslavským vedením o dvě branky.

Druhý poločas začal třetím boleslavským gólem.
Ve 48. minutě Písačka otočil hru z levé na pravou stranu, kde našel volného Novotného, který krásnou střelou k levé tyči rozvlnil síť pardubické branky - 3:0.
V 50. minutě střílel Zabilanský nebezpečně kousek nad branku pardubického brankáře Hladíka. V 59. minutě neproměnil velkou šanci Frommel po krásné přihrávce od Novotného.
V 72. minutě Vegricht vyslal do samostatného úniku Kubáta, který pardubického brankáře zkušeně obstřelil - 4:0.
V 78. minutě nebezpečně střílel kousek vedle pravé pardubické šibenice Stránský.

Spokojený trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík nešetřil chválou: ,,Jsem rád, že jsme poslední zápas v sezoně vyhráli. Po většinu hry jsme byli lepším týmem a vítězství si zcela jednoznačně zasloužili. Celý tým podal dobrý výkon a zaslouží si pochvalu."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Roudnický - Zabilanský, Toman, Malý, Kopa (63. Stránský) - Vodháněl, Komárek (58. Vegricht) - Novotný (66. Šulc), Písačka, Novák (52. Kubát) - Frommel (72. Košek).

Branky: 27. a 47. Novotný, 29. Písačka, 71. Kubát

Fanshop banner