Fotbalisté Mladé Boleslavi nezapomínají na charitu
Klub

Fotbalisté Mladé Boleslavi nezapomínají na charitu

Redakce

Zahrajem si srdcem, pojď do toho s námi. Takový je slogan florbalové charitativní akce, do které se zapojí a podpoří ji i fotbalisté FK Mladá Boleslav. Uskuteční se v benátecké sportovní hale ve dnech 6. a 7. června. Její výtěžek bude předán Pavlu Boškovi. Šestnáctiletému chlapci, kterého v roce 2011 srazilo auto.

Po střetu s automobilem, jehož řidič se plně nevěnoval řízení, Pavlík zůstal na vozíku, má poškozenou část mozku a finanční prostředky jeho rodina potřebuje k uhrazení rehabilitačního pobytu v lázních Klimkovice. „Cena za jeden takový pobyt přesahuje 100 tisíc korun. Jakákoliv vybraná částka během florbalové exhibice proto pomůže," říká hlavní organizátor akce - sportovní redaktor Radiožurnálu Pavel Petr.


Z fotbalistů třetího týmu právě skončeného ročníku Gambrinus ligy se v sobotu do akce přímo na palubovce zapojí Josef Eliáš, Tomáš Živnůstka a také Jan Chramosta. Pro něj má akce zvláštní význam. „Chodil jsem do stejné školy v Benátkách, jako právě Pavlík. Proto budu rád, když přijde co nejvíc lidí. Sám také pochopitelně přispěju na dobrou věc," svěřil se Jan Chramosta. Trojici doplní během soboty ještě manažer komunikace klubu Jiří Koros. Stejně jako další osobnosti.


V pátek (program začíná v 17 hodin) například hokejisté Václav Pletka, Jakub Kovář nebo Jakub Nakládal, v sobotu (se bude hrát od 14 hodin) pak vedle mladoboleslavských fotbalistů hráči BK Mladá Boleslav a především zlatá olympijská vítězka Eva Samková. Vstupné se vybírat nebude, každý z návštěvníků bude mít ale možnost přispět.

Fanshop banner