Boleslavští v Příbrami zklamali a zaslouženě prohráli
Klub

Boleslavští v Příbrami zklamali a zaslouženě prohráli

Redakce

V závěrečném zápase svého desátého ligového ročníku předvedli Boleslavští neurovnaný výkon a nadšeně hrajícímu příbramskému soupeři podlehli.

Do prvního poločasu Boleslavští vstoupili aktivně, což jim však vydrželo jen pár minut. Už ve 4. minutě po nepovedeném odkopu boleslavskou defenzívu prohnal Stratil, kterého však brankář Hankič vychytal. V 9. minutě trestný kop Příbrami ze strany šestnáctky kopal Pilík, dorážel Kraut a lapil Hankič. Boleslavští znejistěli v kombinaci a začali nakopávat dlouhé míče, se kterými si příbramská obrana snadno poradila.
Ve 28. minutě získali Příbramští svůj první roh. Rozehrál ho Zeman a u bližší tyče Zápotočný hlavou usměrnil do boleslavské branky - 1:0.
Ve 30. minutě běžel Stratil sám na boleslavskou branku, ale Hankič jeho zakončení zblokoval. O dvě minuty později opět Stratil sám pádil na Hankiče, jenž jeho tvrdou střelu z plného běhu vyrazil.
Ve 36. minutě se už Stratil prosadil, když z necelých dvaceti metrů přesně zamířil k pravé tyči, kam Hankič skočil marně - 2:0.
To už boleslavský kouč Jarolím nevydržel a stopera Kúdelu vystřídal Vraštilem. Před koncem poločasu Boleslavští nevyužili dvou rohových kopů.

Druhý poločas to chvíli vypadalo, že se Boleslavští vzchopí alespoň k vyrovnání. Magerovy dva trestňáky od postranní lajny nebezpečné nebyly, ale ve 49. minutě se Nešpor ocitl sám v příbramském vápně v nadějné střelecké pozici, trefil však jen pravou nohu brankáře Hrušky. O dvě minuty později hlavičkoval Kraut těsně nad boleslavskou branku. V 61. minutě Hankič vyrazil Stratilovu hlavičku do rohu.
V 67. minutě si Šultes v plném běhu zpracoval Štohanzlův centr od pravé postranní lajny a podle brankáře Hrušky mazácky skóroval - 2:1.
Naději, že se Boleslavští vrátí do hry o body, mařili Příbramští neutuchající ofenzívní aktivitou. Navíc v 78. minutě brankář Hankič rozehrál přesně na soupeřovu nohu, ale Volešák z necelých dvaceti metrů netrefil branku. V 80. minutě čerstvý Danoski obehrál Bořila s Vraštilem, naštěstí jeho centr srazili další boleslavští obránci a zalehl Hankič.
V 84. minutě Danoski utekl Bořilovi a když jej boleslavský obránce doběhl, tak na hranici vápna si kličkou připravil palebnou pozici a trefil se přesně pod břevno - 3:1.
Třetím gólem odfoukla Příbram vítr z boleslavských plachet. V závěrečných minutách střílel nepřesně Danoski mimo boleslavskou branku a na druhé straně Šultes vedle příbramské branky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hankič - Bořil, Kúdela (36. Vraštil), Dosoudil, Rosa - Ščuk (64. Fousek), Koreš (46. Šultes)- Zahustel, Magera, Štohanzl - Nešpor.

Sestava 1. FK Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišun - Mareš (71. Volešák), Krbeček, Pilík (87. Pleško), Zeman (65. Danoski) - Kraut, Stratil.

Góly: 28. Zápotočný, 36. Stratil, 84. Danoski - 67. Šultes

ŽK: Zeman - Bořil, Nešpor, Magera

Rozhodčí: Michal Paták - Zeman, Ratajová

Diváků: 2182

Fanshop banner