Sezónu uzavřeli nečekanou domácí prohrou
Klub

Sezónu uzavřeli nečekanou domácí prohrou

Redakce

Boleslavští v prvním poločase neproměnili několik vyložených brankových příležitostí a když se těsně před přestávkou gólově prosadil soupeř, tak potom nepříznivý vývoj nedokázali otočit.

Úvodní čtvrthodinka první půle patřila boleslavským fotbalistům. Začali s chutí a svižnou kombinací soupeře přehrávali. Už ve 2. minutě nádherný Geisslerův centr využil Fousek k nebezpečné hlavičce, kterou zastavila pravá tyč vršovické branky. V 8. minutě Mehanovič nedůrazně vystřelil do náruče soupeřova gólmana. V 10. minutě měl Živnůstka velké starosti s N´Dekrem, který naštěstí pro Boleslav vystřelil hodně nepřesně. V 16. minutě po přihrávce od Mehanoviče vystřelil bez přípravy Fousek, ale za překonaným brankářem míč vykopl z brankové lajny obránce Košata. Ve 20. minutě dvakrát střílel vršovický Budínský, poprvé z trestňáku nad, podruhé ze hry do brankáře Výdy. Ve 26. minutě vršovický útok z levé strany zakončil z malého vápna Havel, ale Výdu nezaskočil, ten stačil míč od pravé tyče vytlačit na roh. Ve 28. minutě zprava centroval Koštrna a stoper Ibeagha si míč srazil k pravé tyči vlastní branky, ovšem gólman Dočekal ho výborným zákrokem vyrazil na roh. Po jeho rozehrání hlavičkoval Křapka nad. Ve 32. minutě nebezpečný Košatův centr lapil Výda před dorážejícím N´Dekrem. Ve 35. minutě našel Mehanovič křížným pasem Koštrnu, který z běhu nastřelil brankáře Dočekala. O minutu později důrazný Geissler přehrál u koncové lajny Krcha, přihrál Mehanovičovi, který místo umístěné střely bezhlavě napálil brankáře a Boleslav získala jen druhý roh.Ve 38. minutě po spolupráci se Šebkem vystřelil Budínský těsně vedle boleslavské branky.
Ve 40. minutě ztratil Eliáš míč a rychlý protiútok Bohemians zakončil Ieremenko střelou, která se od Živnůstky odrazila přes Výdu do boleslavské sítě - 0:1.
V poslední minutě poločasu si Výda poradil s přízemní Artemukovou střelou.

Druhý poločas začal rozháraně, neboť aktérům se nedařila kombinace. Boleslavští junioři navíc postrádali větší nápaditost v řešení útočných akcí proti pečlivé soupeřově defenzívě. V 57. minutě z Fouskovy přihrávky vystřelil povedeně Geissler a brankář Dočekal výtečným zákrokem vytáhl míč z levé vingle na roh. Ten Bohemians odvrátili, stejně jako za chvíli další boleslavský rohový kop.
V 59. minutě po druhém nepochopitelném Eliášově kiksu v podobě nepřesné přihrávky vyrazil do brejku Ieremenko a nekompromisní ranou podle Výdy zvýšil vedení Bohemians na 0:2.
V 66. minutě brankář Dočekal otálel s odkopem tak dlouho, až nastřelil dotírajícího Mehanoviče a míč se skulil vedle opuštěné branky Bohemians. V 70. minutě Fousek prokličkoval přes tři protihráče do vápna, přihrál zpět na hranici šestnáctky Geisslerovi, ale akci zakončil až Eliáš střelou vedle levého horního růžku. V 78. minutě brejk Bohemians zakončil Ieremenko nad boleslavskou branku. V 80. minutě Geisslerův centr hlavičkoval Tvrzník z ofsajdu, což sudí viděli a odpískali. V 82. minutě Mehanovič slabě a nepřesně vystřelil. Závěrečný boleslavský tlak už nepříznivé skóre nezměnil.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Výda - Radčenko (85. Šulc), Křapka, Živnůstka, Koštrna - Eliáš (83. Fidrich), Kateřiňák (78. Tvrzník) - Geissler, Mehanovič, Fousek - Kozma (63. Hodač).

Sestava Bohemians Praha 1905 U21: Dočekal - Pechr, Ibeagha, Krch (59. Hubínek), Košata - Havel, Šebek - Ieremenko (78. Řezníček), Budínský (65. Koštýř), Artemuk - N´Dekre (69. Hejno).

Góly: 40. a 59. Ieremenko

ŽK:Eliáš - N´Dekre, Hubínek, Šebek

Rozhodčí: Zadinová - Mokrusch, Matějček

Diváků: 65

Fanshop banner