Kádr je potřeba zkvalitnit, míní trenér Jarolím
Klub

Kádr je potřeba zkvalitnit, míní trenér Jarolím

Redakce

Po prohraném utkání se Spartou boleslavský trenér Jarolím zmínil potřebu posílit tým vzhledem ke kvalifikaci Evropské ligy, jeho sparťanský protějšek Lavička pochválil své mužstvo a poblahopřál Boleslavi k třetímu místu v lize.

Karel Jarolím po prohraném utkání se Spartou novinářům připomněl, že před utkáním byl soupeř jasným favoritem. „Sparta od začátku měla hru pod kontrolou," řekl Jarolím a dění na hřišti podrobněji rozebral slovy: „Nepokrývali jsme ve středu hřiště její hráče, především Hušbauera a Matějovského, navíc jsme sparťanskou převahu umocnili vlastní brankou. Dopředu jsme nebyli nebezpeční, protože jsme lacino přicházeli o míče a z toho měla Sparta převahu. V prostorech, kde se zápasy rozhodují, jsme to Spartě usnadňovali. Vyhrála zaslouženě."
Ke změnám v sestavě Jarolím poznamenal: „Šli jsme do zápasu bez Ščuka potrestaného za čtyři žluté karty a i to se podepsalo na našem způsobu hry, brankáře Hankiče jsme po dobrých výkonech v juniorce chtěli vidět, co s ním udělá ligový zápas. Z jeho výkonu nejsem zklamný, i když dostal čtyři góly."
Karel Jarolím
zdůraznil, že vzhledem k účasti v kvalifikačním předkole Evropské ligy bude potřeba hráčský kádr FK Mladá Boleslav zkvalitnit.

Sparťanský trenér Vítězslav Lavička zářil spokojeností: „Musím chválit tým, kluci hráli dobře, aktivitu jsme měli na své straně, celý zápas pod kontrolou. Měli jsme motiv dorovnat bodový rekord a jsme rádi, že se nám to podařilo. Kluci zaslouží pochvalu." Přiznal, že při vědomí, že o konečném umístění obou týmů v ligové tabulce bylo rozhodnuto, nechal odpočívat reprezentanty a dal příležitost hráčům, kteří v dosavadních mistrácích nehráli a čekali na svoji příležitost. A v závěru svého vystoupení na tiskové konferenci zpečetil svoji pověst fotbalového gentlemana, když řekl: „Za celou Spartu blahopřeji Boleslavi ke třetímu místu v lize, za výkony, které předváděla po celé letošní jaro, si ho zaslouží."

Fanshop banner