Potřetí za sebou jsme od Sparty dostali čtyřku
Klub

Potřetí za sebou jsme od Sparty dostali čtyřku

Redakce

V utkání čerstvých účastníků evropských pohárů, mistrovská Sparta se kvalifikovala do předkola Ligy mistrů a třetí Boleslav do předkola Evropské ligy, završila Sparta pro Boleslav nelichotivý hattrick, když ji potřetí v řadě nastřílela čtyři góly.

V loňském kalendářním roce hrála Boleslav dvakrát na Spartě a pokaždé dostala čtyři góly (na jaře 0:4, na podzim 1:4).. Sparta v Boleslavi vyhrála po třech letech od jara 2011.

Od první minuty byla Sparta jistější v kombinaci. Boleslavští se zkoušeli prosadit většinou dlouhými nákopy, občas i přízemní kombinací, ale Vaclík měl o poznání méně práce, než jeho protějšek Hankič, který měl na začátku svého debutu v ligovém utkání smůlu.
Ve 14. minutě sparťanský bek Kadeřábek z pravé strany ostře odcentroval a vracející se stoper Vraštil napálil míč nešťastně do vlastní branky - 0:1.
Boleslavští mohli srovnat už po třech minutách. Po spolupráci s Chramostou prokličkoval Štohanzl do sparťanské šestnáctky, ale po zemi vystřelil slabě a gólman Vaclík snadno míč chytil.
Ve 33. minutě po Marečkově centru hlavičkoval nebezpečně Lafata, ale Hankič předvedl výtečný reflex a gólovou ránu vyrazil. O čtyři minuty později se mladý boleslavský gólman opět vyznamenal, když zlikvidoval ránu Konatého, jenž se ocitl za boleslavskou obranou v šanci z benevolence pomezního sudího. Ve 41. minutě se Zahustel prodral po pravém křídle, přihrál Jarolímovi, ten dal Kúdelovi, který z první narazil do vápna Zahustelovi, jehož přihrávku před branku lapil Vaclík. Minutu před přestávkou se dvakrát vyznamenal boleslavský brankář Hankič. Nejprve vyrazil nebezpečný Hušbauerův centr a vzápětí si poradil s tvrdou Kadeřábkovou pumelicí k pravé tyči. Na druhé straně zkoušel Zahustel přihrát do šance Chramostovi, ale Vaclík nadějnou boleslavskou akci zmařil.

Druhý poločas Sparta svoji herní převahu gólově zvýraznila.
Ve 48. minutě po Matějovského přihrávce se z dvaceti metrů trefil Hušbauer přesně k pravé tyči, kam se Hankič natahoval marně - 0:2.
Zahustel se snažil připravit šanci Chramostovi, ale ten byl na vysoký míč krátký. Sparťané zaútočili po pravé straně a Mareček střílel nepřesně. Další sparťanskou akci zastavil Bořil, když zablokoval Konatého střelu. Boleslavský protiútok završil nepřesnou střelou Magera.
V 55. minutě po přetaženém centru z pravé strany se u vzdálenější tyče dostal k míči Přikryl a střelou po zemi našel skulinku mezi tyčí a Hankičem - 0:3.
Po Štohanzlově centru předvedl akrobatické zakončení Zahustel, ale gól z této akce nebyl, i když si vysloužila divácký potlesk. V 63. minutě nepřesně na boleslavskou branku stříleli Konaté a Hušbauer. V 66. minutě boleslavský roh rozehrál Jarolím, míč se k němu vrátil a další jeho centr úspěšně zakončil Magera, kterému však sudí Proske odpískal útočný faul a gól neuznal. V 75. minutě si Koreš narazil s Magerou a potom přihrál Nešporovi, který přízemní střelou o metr minul sparťanskou branku. Za čtyři minuty podobně nepřesně pálil Kúdela.
V 88. minutě utekl Bednář boleslavské obraně a sám proti Hankičovi nezaváhal a skóroval - 0:4.
V poslední minutě kopala Sparta svůj první roh a Hušbauer nastřelil pravou tyč boleslavské branky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hankič - Bartl, Dosoudil, Vraštil, Bořil - Jarolím, Kúdela - Zahustel, Magera (76. Šulters), Štohanzl (60. Koreš) - Chramosta (60. Nešpor).

Sestava AC Sparta Praha: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Hybš (82. Vacek) - Matějovský (74. Dočkal), Mareček - Přikryl, Hušbauer, Konaté - Lafata (77. Bednář).

Gól: 14. Vraštil vlastní, 48. Hušbauer, 55. Přikryl, 88. Bednář

ŽK: Kúdela - Hušbauer, Brabec

Rozhodčí: Proske - Filípek, Dobrovolný

Diváků: 4949

Fanshop banner