Poločasovou ztrátu po přestávce pouze dorovnali
Klub

Poločasovou ztrátu po přestávce pouze dorovnali

Redakce

V předehrávaném 25. kole nejvyšší soutěži mladšího dorostu vybojovali mladíci na horké půdě v Teplicích bod.

Do utkání vstoupili Boleslavští aktivně a do úvodní šance utkání se dostal Marčaník, ale jeho zakončení stihl teplický obránce zablokovat. Poté se hra přelévala ze strany na stranu. Tepličtí hrozili především přes svou levou stranu, nejprve ještě Klíma nebezpečí dobrým zákrokem zažehnal, ale podruhé již musel skvělý zákrok vytasit boleslavský brankář Truksa. Na druhé straně se do výborné šance dostal Marčaník, ale branku jen těsně minul.
Ve 27. minutě po rohovém kopu teplických se odražený míč dostal až skoro k půlící čáře, odkud přišel dlouhý nákop zpět do boleslavského velkého vápna, kde Rudzan v těžké situaci nedokázal míč odehrát a dobíhající teplický obránce prostřelil Truksu - 1:0.
Boleslavští se snažili do konce poločasu ještě srovnat skóre, ale bohužel se jim to nepodařilo a tak šli do šaten se ztrátou jedné branky na soupeře.

Do druhého poločasu Boleslavští nastoupili s dvojí změnou v sestavě. Tepličtí hráči si v druhém poločase vypracovali pouze dvě šance. Jednu po rohovém kopu, kdy teplický hráč nastřelil obloučkem břevno boleslavské branky, a druhou šanci zlikvidoval dobrým zákrokem Truksa. Jinak boleslavští hráči nepustili soupeře za půlící čáru, vypracovali si mnoho standardních situací.
V 52. minutě přišlo z rohového kopu vyrovnání, krásně se na přední tyč trefil Koubský - 1:1.
Poté se dral do úniku Zákravský, ale byl zastaven na hranici pokutového území pouze za cenu nedovoleného zákroku, který byl ohodnocen žlutou kartou pro soupeřova obránce. Následný přímý kop z kopačky Koubského branku neohrozil. Do poslední šance utkání se opět dostal dobře hrající Koubský, Marčaník potáhl míč po levé straně a zpětnou přihrávkou našel osamoceného Koubského na malém vápně soupeře, Koubský ale branku minul a tak utkání skončilo bez vítěze.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Truksa - Hurda (41. Komárek), Klíma, Krčmář, Rudzan - Král (66. Stopa), Koubský - Hančovský (41. Zákravský - 75. Novotný), Marčaník, Procházka - Vejr.

Branka FK MB U16: 52. Koubský

Trenér boleslavských dorostenců Zdeněk Bělík: „Kluci za dnešní výkon v nelehkých podmínkách zaslouží pochvalu. V prvním poločase se hra přelévala z jedné strany na druhou, přičemž nám dělal obrovské problémy rychlý křídelní hráč na naší pravé straně. Šance byly na obou stranách, bohužel my jsme žádnou neproměnili a soupeř jednu ano. V druhém poločase jsme soupeři povolili dvě šance, které naštěstí brankou neskončily. Naopak my jsme měli jasně více ze hry, vypracovali si osm rohových kopu v druhém poločase. Nakonec jsme zaslouženě vyrovnali brankou Koubského a měli jsme další příležitosti ke vstřelení branky. Bohužel jsme šance nevyužili a z Teplic si vezeme jen bod."

Fanshop banner