Popáté stačil k výhře jediný gól
Klub

Popáté stačil k výhře jediný gól

Redakce

Předposlední mistrovské utkání aktuální sezóny boleslavské juniorky rozhodl jediný gól z hlavy Mehanoviče. Tímto nejtěsnějším výsledkem Boleslavští vyhráli pět utkání aktuálního ročníku Juniorské ligy.

První poločas začali Boleslavští sebevědomě a kontrolovali míč častěji než soupeř. Už ve 4. minutě zahrávali první roh, ale bez efektu. Nevyužili ani výhodu trestného kopu, který v 10. minutě rozehrál Mehanovič. O minutu později Mehanovičovi nevyšel průnik do soupeřovy šestnáctky. Olomoučtí zkoušeli střely z dálky, ale netrefovali branku. Ve 20. minutě Eliášův centr odvrátila olomoucká obrana na roh a po jeho rozehrání pálil Kozma bez přípravy do gólmana. Ve 24. minutě si pozornost brankáře Chvěji vynutil Eliáš a vzápětí na druhé straně Bala těsně přestřelil boleslavskou branku. Tři minuty před přestávkou se po spolupráci Kateřiňáka s Fouskem neprosadil Kozma.

Druhý poločas přinesl jediný gól, který rozhodl utkání v boleslavský prospěch.
V 56. minutě strážce olomoucké branky překonal hlavičkující Mehanovič - 1:0. Potvrdil tak pověst kanonýra boleslavské juniorky, když na jaře tuto roli převzal po Klobásovi, jenž odešel z Boleslavi na hostování do druholigové Vlašimi. Klobása za boleslavskou juniorku nastřílel v podzimní sezóně dvanáct gólů a Mehanovič této mety dosáhl právě gólem do olomoucké branky.
V 59. minutě Kozmovu střelu z úhlu zlikvidoval Chvěja a o minutu později při boleslavské standardce nepřesně hlavičkoval Fousek. Po hodině hry Boleslavští nevyžili dva Eliášovy centry. V 68. minutě Fousek parádní fintou obehrál gólmana a připravil šanci Mehanovičovi, který však před odkrytou branku míč netrefil. V 75. minutě Eliášův centr z levé strany zakončil Tvrzník vysoko nad branku. V 86. minutě Fidrichovo zakončení zblokovali bránící hráči. V 87. minutě si Miller poradil s Banovcovou střelou z dálky.

Boleslavští se ziskem 76 bodů potřebují k definitivnímu uhájení třetí příčky ještě jeden bod a k tomu budou mít poslední možnost v jediném zbývajícím mistráku s vršovickými Bohemians. Vedoucí pražská Slavia i druhé Brno mají před Boleslaví jen jeden bod náskoku, ale oba tyto týmy budou ještě hrát po třech zápasech.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Miller - Giessler, Křapka, Rosa, Koštrna - Eliáš (84. Živnůstka), Ščuk - Kateřiňák (84. Fidrich), Mehanovič, Fousek - Kozma (66. Tvrzník).

Sestava SK Sigma Olomouc U21: Chvěja - Seibert (62. Dostál), Krayzel (66. Adam), Kováč, Jemelka, Bala, Žák (82. Krejčí), Banovec, Yunis, Bzirský, Fišer (62. Danis).

Gól: 56. Mehanovič

Rozhodčí: Lerch - Kubr, Melichar

Fanshop banner