Vyhráli zlepšeným výkon po přestávce
Klub

Vyhráli zlepšeným výkon po přestávce

Redakce

Po rozpačitém bezgólovém poločase Boleslavští zpřesnili hru a zaslouženě získali vedení, o které však museli usilovně bojovat, když mimojiné čelili dvěma pokutovým kopům, z nichž jeden brankář Dědek vyrazil.

První poločas začala obě družstva s nasazením v osobních soubojích a v ofenzívě s pokusy o zakončení z dálky či ze střední vzdálenosti. Gólmani však byli úvodní čtvrthodinku bez vážnější práce.
Teprve v 17. minutě měli Boleslavští první příležitost ke skórování. Glöcknerův dlouhý pas mezi stopery doběhl před soupeřovým vápnem Kořínek a tísněn protihráčem přehodil brankáře Ordelta, ale trefil břevno hradecké branky. O pět minut později Zemánek přihrál Lackovi a jeho střelu k levé tyči Ordelt vyrazil na roh. Ten rozehrál Lacek a ve skrumáži před brankou se k zakončení dostal Zemánek, ale Ordelt dalším výtečným zákrokem udržel čisté hradecké konto.
Kolem třicáté minuty se Boleslavští nechali zatlačit do vlastní šestnáctky, ale Hradečtí byli v koncovce jaloví. Tři minuty před přestávkou zaútočil podle levé lajny Houžvička, poslal do šance Zemánka a tomu v poslední možné chvilce padl pod nohy gólman. Poločas tak skončil bez gólů.

Druhý poločas vyzněl pro Boleslav lépe. V 50. minutě po křížném Wolfově pasu pádil do šance Lacek, vybíhajícího gólmana se mu podařilo obstřelit, ale branku přestřelil.
V 55. minutě hradecký brankář neuváženě opustil branku a boleslavský Kořínek po spolupráci s Lackem snadno skóroval - 1:0.
Boleslavští nadále atakovali soupeřovu branku a zaslouženě vedení zvýšili.
V 73. minutě pokutový kop za faul na Kubelku proměnil kapitán Lacek - 2:0.
V závěrečné čtvrthodince dění na hřišti zdramatizoval hlavní rozhodčí Jech nařízením dvou pokutových kopů proti boleslavské brance. První v 77. minutě kopal Zdržálek a jeho přízemní ránu k pravé tyči brankář Dědek vystihl a pravačkou míč vytlačil na roh. V 88. minutě se hradecký Zbudil prokličkoval do boleslavského vápna a nebezpečnou střelu z úhlu Dědek nohou vyrazil.
V 90. minutě druhou hradeckou penaltu proměnil ráznou střelou Vágner - 2:1.
V nastaveném čase Hradečtí zahrozili z rohového kopu a Boleslavští ze dvou brejků. Skóre se však už nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Wolf, Glöckner, Procházka, Houžvička - Scheufler, Kühnel (74. Ladra) - Kubelka (89. Pekař), Zemánek, Lacek (84. Razák) - Kořínek.

Sestava FC Hradec Králové U19: Ordelt - Knap, Vyšehrad (84. Drozd), Václavek, Hlavsa - Hrabar (76. Šejvl), Trubač - Habrman (59. Heger), Zdržálek, Zbudil - Dočekal (46. Vágner).

Góly: 55. Kořínek, 73. Lacek z penalty - 90. Vágner z penalty

Rozhodčí: Jech

Diváků: 45

Fanshop banner