Boleslav má Spartě co odvádět za dvě loňské ligové prohry
Klub

Boleslav má Spartě co odvádět za dvě loňské ligové prohry

Redakce

V utkání 29. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha, které se hraje v neděli 25. května od 18 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, se střetne druhý nejlepší domácí tým s druhým nejnebezpečnějším týmem na soupeřových hřištích.

V bilanci domácích utkání je Boleslav druhá nejlepší ze všech účastníků Gambrinus ligy. V dosavadních čtrnácti utkání na svém Městském stadionu jedenáctkrát vyhrála, dvakrát remizovala a pouze jednou prohrála (na podzim s Plzní). Lepší domácí bilanci má jen pražská Sparta, která na trávníku letenské Generali arény neztratila ani jeden bod.
Na venkovních hřištích je Sparta druhým nejúspěšnějším týmem. V dosavadních čtrnácti zápasech devětkrát vyhrála, čtyřikrát remizovala, jen jednou prohrála (nedávno v Teplicích) a získala jednatřicet bodů. O bod více na cizích hřištích nasbírala jen Plzeň.
Boleslavští mají Spartě co odvádět, neboť v loňském roce 2013 od ní v ligových kláních inkasovali dvakrát po čtyřech gólech. Na jaře i na podzim se vždy hrálo na hřišti letenské Generali arény.

V neděli 12. května Boleslavští inkasovali od Sparty rekordní ligovou prohru 0:4. Výrazně se na ní podílel kanonýr Lafata hattrickem. Jeden gól přidal stoper Jarošík. Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Bořil, Ševinský (76. Smejkal), Kúdela, Šírl - Opiela, Ščuk - Ondřejka (67. Sloboda), Chramosta (53. Štohanzl), Sivrič - Nešpor. Sestava AC Sparta Praha: Vaclík - Vidlička (76. Kadeřábek), Švejdík, Jarošík, Hybš - Vácha, Hušbauer (79. Čermák) - Kadlec (81. Přikryl), Matějovský, Krejčí - Lafata.

V sobotu 23. listopadu Boleslavští prohráli se Spartou 1:4, ačkoliv v poločase byl stav nerozhodný 1:1. Na gól boleslavského Zahustela odpověděl šťastnou střelou z úhlu Krejčí. Po přestávce postupně Costa, Hušbauer a Bednář pokořili boleslavskou defenzívu. Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Smejkal, Kúdela - Jarolím, Ščuk (76. Šultes) - Zahustel (89. Štípek), Chramosta (64. Štajner), Štohanzl - Nešpor. Sestava AC Sparta Praha: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha, Hušbauer (78. Matějovský) - Dočkal, Mareček, Krejčí (89. Přikryl) - Lafata (74. Bednář).

Fanshop banner