Náročné utkání těsně vyhráli
Klub

Náročné utkání těsně vyhráli

Redakce

Přestože v ligové tabulce měla před utkáním šestá Boleslav o deset bodů více než devátí Bohemians, střetnutí bylo vyrovnané a rozhodující gól padl až v dramatickém závěru.

V prvním poločase byli lepším týmem Boleslavští a svou převahu potvrdili gólově hned v úvodu utkání.
V 8. minutě Marčaníkova nečekaná střela, kterou nachytal vršovického brankáře nepřipraveného, se odrazila od tyče k dobíhajícímu Hančovskému, který pohodlně doklepl míč do prázdné branky - 1:0.
Boleslavští nadále dobře kombinovali, ale několik povedených centrů do vršovického vápna adresáta nenašlo. Bohemians sice na deset minut zatlačili boleslavské fotbalisty na jejich polovinu hřiště, ale nebezpečí pro brankáře Truksu nevymysleli. V samém závěru poločasu propásli Boleslavští šanci na dvougólové vedení. Centrovaný míč z levé strany uvnitř soupeřovy šestnáctky Procházka hlavou přihrál osamocenému Marčaníkovi, který však branku z malého vápna netrefil.

Druhý poločas začali Bohemians náporem a vyprodukovali z něho vyrovnání.
Ve 47. minutě boleslavský brankář Truksa do souboje se soupeřem vletěl, aniž by trefil míč, a za jeho sražení rozhodčí nařídil pokutový kop, který vršovický střelec proměnil ve vyrovnávací gól - 1:1.
Poté se hrál spíše bojovný zápas bez vyložených šancí. Za zmínku stála dalekonosná střela Jeníčka těsně nad konstrukci pražské branky.
V 76. minutě byl na polovině hřiště včas u odraženého míče boleslavský Marčaník a prvním dotekem vysunul do rychlého brejku Procházku, ten nádherně prodloužil nabíhajícímu Koubskému, který si se zakončením úspěšně poradil a strhl tak vítězství na boleslavskou stranu - 2:1.
Závěr utkání si Boleslavští již pohlídali a soupeři nic nedovolili.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Truksa - Procházka, Klíma, Krčmář (68. Novotný), Rudzan - Jeníček (70. Charvát), Koubský - Hančovský (63. Hurda), Marčaník (76. Smrček), Zákravský (55. Král) - Vejr (65. Stopa).

Branky FK MB U16: 8. Hančovský, 76. Koubský

Trenér boleslavských šestnáctiletých dorostenců Zdeněk Bělík byl spokojený: ,,Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, když jsme se ujali vedení hned v osmé minutě. Celkově si myslím, že jsme v prvním poločase byli lepším týmem, ale i Bohemians ukázali svou kvalitu, když nás na několik minut přikovali na naši polovinu. Až v úplném závěru se nám povedla velice dobrá akce, z které jsme vstřelili vítěznou branku utkání. Utkání bylo velmi náročné, a proto si tří bodů velice vážím, hráči si vítězství určitě zaslouží."

Fanshop banner