Středočeský souboj nečekaně vysoko prohráli
Klub

Středočeský souboj nečekaně vysoko prohráli

Redakce

Boleslavští dorostenci podruhé za sebou prohráli, po domácí prohře s Karvinou nezvládli utkání v Příbrami, které se hrálo v nepříjemném větrném počasí.

První poločas začali Boleslavští dobře, ale svoji aktivitu v gól neproměnili ani v situaci, kdy jim soupeř nabídl šanci nepovedenou malou domů. Do přestávky Příbramští třikrát skórovali a rozhodli tak o osudu utkání již v prvním poločase.
Nejprve v 15. minutě Kvídův centr uklidil do boleslavské branky Štědronský hlavou, ve 24. minutě Junkův centr ke zvýšení příbramského vedení využil Hlinka a v závěrečné minutě poločasu se z trestného kopu trefil Suchan.

Druhý poločas se Boleslavští marně snažili o zkorigování nepříznivého skóre. Většinu pokusů o kombinační akce dotáhli jen k pokutovému území, branku soupeře však pořádně neohrozili. Zemánkovu pěknou střelu příbramský brankář vyrazil. Zakončení Kořínka, Scheuflera, Kühnela, Kubelky bylo buď nepřesné, nebo zablokované bránícími hráči. Příbramští se nedostávali často k boleslavské brance až na dvě výjimky. Nebezpečnou hlavičku pod břevno zlikvidoval brankář Dědek.
Deset minut před koncem příbramskou výhru potvrdil Suchan proměněním přísného pokutového kopu.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Wolf, Hůlka, Glöckner, Houžvička (46. Procházka) - Scheufler, Kühnel - Zemánek, Ladra (46. Kořínek), Lacek (46. Razák) - Kubelka (86. Pekař.

Sestava 1. FK Příbram U19: Kočí - Červeňák, Tregler, Holý, Kvída (65. Bouček) - Ježdík - Hlinka (70. Šrain). Januška (62. Novák), Suchan, Junek - Štědronský (80. Sandr).

Branky: Suchan 2, Štědronský, Hlinka

ŽK: Ježdík

Rozhodčí: Vlasjuk - Pospíšil, Burian

Diváků: 60

Mladoboleslavský trenér Jiří Saňák byl po utkání hodně rozmrzelý: „Z našeho vystoupení v prvním poločase jsme byli velmi zklamaní. Ač jsme do utkání vstoupili aktivně, koncentrovaně a měli první šanci, nebylo nám to nic platné, protože jsme stejně jako s Karvinou inkasovali velmi laciné branky, které rozhodly. Musíme tento jev vyhodnotit, je bohužel opakující se. Nesouvisí s týmovým pojetím, ale s kvalitou a přístupem. Do druhého poločasu jsme udělali tři změny v sestavě a na hřišti byli lepším týmem, bohužel bez kvality ve finální části. Čtyři branku neberu, penalta nebyla."

Fanshop banner