Z deštivého Slezska přivezli tři body
Klub

Z deštivého Slezska přivezli tři body

Redakce

Předehrávané utkání posledního 42. kola Boleslavští vyhráli, když splnili roli favorita na hřišti Třince, jenž doma z devatenácti utkání vyhrál pouze sedm. Boleslavští se tak přinejmenším do pondělí posunuli na druhou příčku Juniorské ligy.

V úvodních minutách prvního poločasu měly oba týmy potíže s promáčeným trávníkem. Soupeřovu branku první ohrozili Třinečtí, ale Švábikovu střelu z patnácti metrů snadno zkrotil boleslavský brankář Hankič. Na druhé straně hřiště Boleslavští svoji první šanci zužitkovali ve vedení.
V 19. minutě se Mehanovič probil do třinecké šestnáctky a jeho zakončení brankář Bruk vyrazil jen ke Kocourkovi, který dorážku úspěšně zvládl - 0:1.
Boleslavské juniory vedoucí gól povzbudil a dalšími útoky ohrožovali třineckou branku. Po Mehanovičově centru hlavičkoval z nevýhodného úhlu Kocourek mimo.

Na počátku druhého poločasu se chvíli zdálo, že Třinečtí hru vyrovnali a následně vyrovnají i skóre. Boleslavští však zodpovědně bránili, nepouštěli soupeře do gólových příležitostí a trpělivou hrou postupem času převzali kontrolu nad průběhem utkání. Šanci na zvýšení boleslavského vedení měl Eliáš, ale třineckou branku těsně minul.
V 71. minutě nepřesnou rozehrávku třineckého Švábíka zachytil Mehanovič a své sólo proti třinecké brance s přehledem a technickou bravurou zakončil gólově - 0:2.
O tři minuty později se však Třinečtí vrátili do hry o body.
V 74. minutě nepovedený Švábíkův centr k překvapení brankáře Hankiče zapadl do šibenice jeho branky - 1:2.
Třinečtí viditelně ožili, ale na vyrovnání neměli. Hála boleslavskou branku přestřelil a Kyselého ránu zablokovali obránci.
V 79. minutě po faulu Romana na Mehanoviče získali Boleslavští trestný kop z nadějné pozice těsně před pokutovým územím. Fousek ho nádhernou technickou střelou přes hráčskou zeď proměnil v gól - 1:3.
Krátce před koncem měly ještě oba týmy po jedné střelecké příležitosti. Střelu třineckého Trajkovského boleslavský gólman Hankič zvládl. Při posledním boleslavském útoku sice Tvrzník zdárně přihrál do šance Mehanovičovi, ale tomu rozhodčí odmávali a odpískali ofsajd.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Geissler, Křapka, Pajer, Živnůstka - Eliáš, Fousek - Kocourek, Mehanovič, Kateřiňák - Kozma (83. Tvrzník).

Sestava FK Fotbal Třinec U21: Bruk (80. Galusik) - Roman, Velner, Trajkovski, Hála, Kyselý, Čelůstka, Švábík, Machala (80. Martynek), Haša (46. Kufa), Gavlák (46. Dedič).

Branky: 74. Švábík - 19. Kocourek, 71. Mehanovič, 79. Fousek.

ŽK: Čelůstka - Eliáš.

Rozhodčí: Hájek - Kotík, Galásek.

Fanshop banner