V problémech s licencí nikoliv vlastní vinou
Klub

V problémech s licencí nikoliv vlastní vinou

Redakce

Licenční manažer FAČR Stanislav Rýznar sdělil vedení mladoboleslavského klubu, že FK Mladá Boleslav k udělení Licence pro soutěžní ročník 2014/15 nesplňuje znění článku 49 Klubového licenčního manuálu, a to konkrétně neexistenci závazků po lhůtě splatnosti vůči klubu Bohemians Praha 1905. Proti tomuto rozhodnutí se představitelé FK Mladá Boleslav můžou odvolat písemně k Licenčnímu tribunálu FAČR do 22. května 2014, což také učiní, jak potvrdil manažer komunikace mladoboleslavského klubu Jiří Koros.

Podstatou vzniklého problému je přestup hráče Martina Nešpora, jenž se uskutečnil na počátku kalendářního roku 2013 do FK Mladá Boleslav z vršovického fotbalového klubu Bohemians 1905, kde hráči skončila profesionální smlouva platná do konce kalendářního roku 2012.

Na dohodnutou částku, kterou FK Mladá Boleslav nikdy nezpochybňoval, si však spolu s Bohemians Praha 1905 začal v průběhu minulého roku činit nárok i správce konkursní podstaty FC Bohemians Praha. Mladoboleslavský klub se tak dostal bez vlastní viny do těžko řešitelné situace, kdy na nich peníze za Nešporův přestup požadovaly dva subjekty.
„Nikdy jsme se nebránili uhradit za přestup Martina Nešpora dohodnutou částku, ale máme stále pochybnosti, kdo je oprávněn její příjem uplatňovat. Proto jsme se s ohledem ke splnění licenčních podmínek rozhodli částku v těchto dnech složit do soudní úschovy, kde zůstane do doby rozhodnutí soudu o tom, kdo ze subjektů Bohemians Praha 1905 a FC Bohemians Praha skutečně vlastní práva na pohledávku za hráče Nešpora," sdělil manažer komunikace FK Mladá Boleslav Jiří Koros.

Fanshop banner