Školáckou chybou věnovali soupeři body
Klub

Školáckou chybou věnovali soupeři body

Redakce

Boleslavští mladící po třetí za sebou prohráli a to především zásluhou neproměněných šancí v prvním poločase a špatně zahrané malé domů ve druhém poločase.

V prvním poločase měli Boleslavští sice častěji míč na kopačkách, ale byli to Jablonečtí, kdo první ohrozili soupeřovu branku. A to když po rychlém brejku a přihrávce za obranu se řítil jablonecký hráč sám na brankáře Truksu, naštěstí zakončení skončilo na tyči boleslavské branky. Poté se dostali do brankových příležitostí také Boleslavští. Nejprve Stopa, který však samostatný únik nezakončil. Poté Tomčík sám před brankářem neuspěl a nakonec opět Stopa, jenž tentokrát brankáře nastřelil. Jablonečtí se dostávali do nepříjemných situací pouze individuálními chybami boleslavských obránců.
Boleslavský Marčaník po dobré akci vstřelil branku, ale tu rozhodčí pro ofsajd neuznal. V závěru poločasu se ještě blýskl individuální akcí Vejr, bohužel jeho technická střela mířící do šibenice pouze lízla konstrukci jablonecké branky.

Druhý poločas začal boleslavskou aktivní hrou a bohužel pokračoval neproměňováním vyložených šancí. Po deseti minutách jablonečtí hráči zlepšili pohyb a kombinaci a přitlačili boleslavské na jejich polovinu, ale obránci ve spolupráci s brankářem Truksou si se všemi centrovanými míči poradili. Poté míč na polovině hřiště vybojoval Stopa a běžel sám na brankáře, ale v poslední chvíli mu vracející se jablonecký obránce míč ukopl.
V 67. minutě přišel pro Boleslav krutý trest. Rudzanovu špatnou malou domů vystihl jablonecký útočník, blafákem obešel Truksu a pohodlně vstřelil rozhodující branku zápasu - 1:0.
Po obdržené brance Boleslavští nemohli najít ten správný způsob, jak překonat jabloneckou obranu, a když už ji překonali, tak Tomčík v zakončení selhal. Několik slibných útoků zastavil praporek pomezního, takže si boleslavští už žádnou vyloženou šanci na vyrovnání nevypracovali.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Truksa - Procházka, Klíma, Král (70. Krčmář), Rudzan - Vejr, Koubský - Tomčík (70. Hančovský), Marčaník (65. Novotný), Zákravský (57. Hurda) - Stopa (75. Charvát)

Trenér U16 FK Mladá Boleslav Zdeněk Bělík po prohře řekl: ,,V tomto utkání nakonec zvítězil náš soupeř, ačkoliv mohlo padnou více branek. Neschopnost vstřelit branku byla chvílemi až zarážející a to u obou družstev. Nakonec jsme branku soupeři nabídli špatnou malou domů a vyrovnat se nám už nepodařilo. Je třeba přijmout fakt, že soupeř byl v útočné fázi nebezpečný a svou kvalitu měl. Ale nemohu se zbavit dojmu, že jsme měli v tomto utkání zvítězit."

Fanshop banner