S Plzní prohráli po sedmé v řadě
Klub

S Plzní prohráli po sedmé v řadě

Redakce

V duelu jistých účastníků Evropské ligy prodloužili Boleslavští svoji nelichotivou bilanci s Plzní na sedm porážek v řadě, protože šance, které si vypracovali, neproměnili a v druhé půli dvakrát inkasovali.

První poločas začali Boleslavští aktivně a v úvodní čtvrthodince měli sérii vyložených gólových příležitostí. Bohužel ani jednu neproměnili.
Už ve 4. minutě propadl míč uvnitř plzeňské šestnáctky k nehlídanému Zahustelovi, který ho však z překvapení nezpracoval. O chvíli později Dosoudil zastavil plzeňský útok a Koreš poslal do brejku Zahustela, který se opět neprosadil, ale Boleslavští zůstali u míče a Chramosta nastřelil gólmana. Po rozehraném rohu a Magerově přiťuknutí Chramosta z bezprostřední blízkosti opět mířil jen do Kozáčika. Ve 14. minutě Ščuk parádním křížným pasem poslal po pravé straně Bartla, po jehož centru u vzdálenější tyče Koreš netrefil branku bezradného Kozáčika.
Po boleslavském ofenzivním úvodu převzali taktovku utkání Plzeňští. Brankář Diviš měl nejvíce práce s nepříjemnými přízemními centry z kopaček Hrošovského a Končala střídavě z pravé i levé strany. Nebezpečně vyhlížející průnik Končala v 25. minutě zastavil v poslední chvíli Bartl za cenu rohu. Ve 40. minutě po spolupráci se Zahustelem zaměstnal Bartl plzeňského brankáře střelou z úhlu, ale těsně před přestávkou boleslavská defenzíva čelila třem slepeným rohovým kopů. Úspěšně a tak poločas skončil bez gólů.

Druhý poločas se Boleslavi nepovedl. Hned po návratu z kabiny běžel na boleslavskou branku Ďuriš, ale vyběhnuvší Diviš před ním míč zalehl. Boleslavští odpověděli kombinací, v jejímž závěru po přiťuknutí Chramosty vletěl do plzeňského vápna Bořil, kterého zastavil Limberský.
V 53. ztratil u postranní čáry Magera míč, Plzeňští zaútočili a po Hořavově přihrávce Končal tečovanou střelou překonal Diviše - 1:0.
V 54. minutě poslal Jarolím trestný kop do Kozáčikovy náruče a po zbytek zápasu byla Plzeň lepší. Horváthovu dělovku vytlačil Diviš od levé tyče na roh. Končalův ostrý centr vyrazil Diviš. V 72. minutě Šultes z trestného kopu nastřelil jen hráčskou zeď. Potom český reprezentant v plzeňském dresu Kolář neskutečným způsobem promarnil dvě více než stoprocentní příležitosti po Petrželových centrech. V 74. minutě přestřelil z malého vápna branku a v 76. minutě se neprosadil, ani když byl ještě o metr blíže.
V 84. minutě utekl Petržela z Dosoudilova skluzu a jeho centr doklepl do boleslavské branky Tecl - 2:0.
Boleslavští v 85. minutě vybojovali svůj druhý roh a po jeho rozehrání Bořilovu dělovku vyrazil se štěstím Kozáčik. O chvíli později Plzeňští vyrazili ve třech proti Bartlovi, který je však dokázal zastavit. V předposlední minutě boleslavští obránci srazili Hořavovu ránu a Wágnerova dorážka minula branku. Další plzeňský atak po Petrželově centru a Wágnerově hlavičce skončil na pravé tyči boleslavské branky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Bartl, Dosoudil, Kúdela, Bořil - Ščuk, Jarolím - Zahustel (75. Nešpor), Magera, Koreš (66. Štohanzl) - Chramosta (66. Šultes).

Sestava FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hubník (54. Tecl), Limberský, Kovařík - Hořava, Horváth - Hrošovský, Kolář (82. Wágner), Končal (73. Petržela) - Ďuriš.

Góly: 53. Končal, 84. Tecl

ŽK: Hořava - Ščuk

Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Gallo

Diváků: 9744

Fanshop banner