Zkušenost s dospělým fotbalem prospívá, míní trenér dorostenců Mrvík
Klub

Zkušenost s dospělým fotbalem prospívá, míní trenér dorostenců Mrvík

Redakce

V přípravném utkání na luštěnickém hřišti se boleslavští mladíci zdárně popasovali s dospělým účastníkem středočeské soutěže I. A třídy. V boleslavských dresech hrál v prvním poločase tým kombinovaný z družstev U17, U19, U21 a v průběhu druhého převážně hráči družstva U17.

Utkání začali Boleslavští dobře. Hned v 1. minutě luštěnický tým špatně rozehrál a samostatný boleslavský únik neproměnil Becke.
V 18. minutě založil boleslavskou akci Razák, který našel Beckeho a ten prošel přes několik protihráčů a trošku ze štěstím několikrát odražený míč dopravil do luštěnické branky - 0:1.
Ve 31. minutě zatáhl míč do pokutového území Duch a po jeho přihrávce Becke z dobré pozice přestřelil branku. V 37. minutě po boleslavské nepovedené rozehrávce Luštěničtí vyrazili k rychlému protiútoku, při jehož zakončení orazítkovali tyč boleslavské branky.
Ve 42. minutě naopak Luštěničtí špatnou přihrávkou nabídli střelecký dárek Lakatošovi a ten střelou podél brankáře zvýšil boleslavské vedení na 0:2.
O minutu později luštěnický trestný kop z velké dálky překvapil brankáře Aliho a poločas tak skončil jen těsným boleslavským vedením 1:2.

Druhá půle začala průnikem Lakatoše do pokutového území soupeře, ale finální nahrávka před branku byla nepřesná a Luštěničtí v poslední chvilku odehráli míč na rohový kop.
V 57. minutě založil hezkou akci Duch kolmou nahrávkou na Lakatoše, jenž pronikl do protivníkova pokutového území, kde našel Beckeho, který střelou bez přípravy dal svůj druhý gól - 1:3.
V další části utkání si boleslavští hráči nedokázali poradit s vysunutou obranou luštěnického týmu, který dovedně vystavoval útočící mladíky do ofsajdových pozic. Další dva góly dali Boleslavští až v závěrečné čtvrthodince.
V 75. minutě založil boleslavskou akci Novák hezkou kolmicí nabíhajícímu Dohnalíkovi, který útok vyšperkoval zpětnou nahrávkou volnému Frommelovi a ten do prázdné branky skóroval - 1:4.
V 84. minutě po individuálním průniku středem hřiště boleslavský Vodháněl zkušeně posunul míč nabíhajícímu Novotnému, jenž uzavřel skóre utkání na konečných 1:5.

Luštěnický Zikmunda v 88. minutě přešel přes několik boleslavských protihráčů a jeho dobré zakončení úspěšně vyrazil brankář Roudnický.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Ali (60. Roudnický) - Stránský (70. Šulc), Marek (60. Malý), Toman, Tvrzník (60. Kopa) - Vegricht (60. Písačka), Duch (60. Vodháněl) - Šulc (60. Novotný), Lakatoš (60. Frommel), Razák (60. Novák) - Becke (60. Dohnalík).

Branky FK MB: 18. a 57. Becke, 42. Lakatoš, 75. Frommel, 84. Novotný.

Boleslavský trenér Martin Mrvík po přípravném utkání řekl: ,,Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě a v utkání byli lepším a fotbalovějším týmem. Přípravná fáze v našem podání byla v pořádku, ale hůře jsme reagovali na finální, kde jsme byli v hodně případech nepřesní a neklidní. Jsem rád, že jsme utkání sehráli, jelikož každá zkušenost v tomto věku s dospělým fotbalem hráčům pomůže. Děkuji luštěnickým hráčům za obezřetnost v některých osobních soubojích, jelikož tělesné proporce mnohých hráčů byly značně odlišné."

Fanshop banner