Třetí vítězství v řadě
Klub

Třetí vítězství v řadě

Redakce

Po neblahých březnových a dubnových časech starší dorostenci zkraje května procitli a potřetí v řadě vyhráli, aniž by inkasovali gól. Venku vyhráli na jaře poprvé a v celém ligovém ročníku teprve počtvrté.

Do utkání vstoupili boleslavští dorostenci velmi dobře, dařila se jim kombinace a vytvořili si během prvního poločasu několik slibných šancí, které mohly skončit brankou. Jihlavští hrozili ze standardních situací, kdy se jejich urostlí hráči dokázali dostat do zakončení. V 16. minutě se ocitl v šanci boleslavský Kozma, kdy po skvělém centru Ladry mohl skórovat, ale jeho gólové zakončení hlavou jihlavský brankář vytlačil na roh. Ve 20. minutě se k sérii střel dostal Kateřiňák, ale ani jedna nevedla k brance. Ve 23. minutě se ocitl jihlavský Klíma v největší šanci svého týmu, kdy po slabé malé domů boleslavského stopera šel sám ze strany na brankáře Dědka, který jej vychytal. Ve 27. minutě se dostali k nebezpečnému zakončení opět Jihlavští, tentokrát ze standardní situace, ale boleslavská obrana v čele s brankářem jim nedovolila skórovat. Ve 31. minutě nepovedený centr agilního Kubelky dopadl na břevno jihlavské branky. Ve 35. minutě se začal zastřelovat Kozma, jenž nejprve z otočky nechal vyniknout jihlavského brankáře, který potom za čtyři minuty zmařil další Kozmovu šanci. Teprve třetí souboj v rozmezí šesti minut boleslavský útočník vyhrál.
Ve 41. minutě Kozma krásným výskokem přeskočil jihlavského gólmana a poslal Boleslav do vedení - 0:1.

Druhý poločas se odehrával ve stejném duchu, jako ten první, jen vyložených šancí ubylo. Boleslavští hráči, kteří nepustili jihlavské protivníky k žádné střelecké příležitosti, si vytvořili tři opravdu gólové šance. V první se ocitl po Wolfově „barcelonské" přihrávce Ladra, ale nezvládl převzetí míče. Ve druhé, v 64. minutě, která byla nejhezčí akcí utkání, zazvonilo po teči bránícího hráče břevno jihlavské svatyně. Třetí deset minut před koncem byla rozhodující pro vývoj utkání.
V 80. minutě po faulu jihlavského brankáře na Kubelku zvýšil boleslavské vedení Lacek jistou střelou z pokutového kopu - 0:2.
V 90. minutě střídající Kühnel vystřelil z dvaceti metrů a jihlavský gólman měl plné ruce práce, aby míč vytáhl na roh.
„Naši dorostenci vyhráli na půdě Vysočiny zaslouženě," pravil spokojeně trenér mladoboleslavských mladíků Jiří Saňák.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Wolf, Glöckner, Hůlka, Houžvička - Scheufler, Kateřiňák - Kubelka (89. Pekař), Ladra (71. Zemánek), Lacek (89. Kühnel) - Kozma (86. Kořínek).

Branky: 41. Kozma, 80. Lacek z pokutového kopu

Fanshop banner