Neuhlídali rychlé soupeřovy útočníky
Klub

Neuhlídali rychlé soupeřovy útočníky

Redakce

V utkání dvou rozdílných poločasů, kdy v prvním dominovali Mostečtí a ve druhém byli lepší Boleslavští, nakonec slavili vítězství dorostenci Baníku Most.

Začátek utkání se boleslavským dorostencům vůbec nepovedl, neboť nečekaně brzo prohrávali.
V 5. minutě mostecký hráč nikým nehlídaný na zadní tyči po centru, jemuž předcházela rychlá akce, otevřel snadno brankový účet utkání - 0:1.
Boleslavským se nadále nedařila kombinace a lehce ztráceli míče nepřesnými přihrávkami. Soupeř je znovu potrestal.
Ve 21. minutě Mostečtí udeřili po druhé, když boleslavská defenzíva nedůrazem ve vlastním pokutovém území nabídla soupeři příležitost ke snadnému skórování - 0:2.
Boleslavští se probudili až v 30. minutě, kdy se do rychlého brejku dral Procházka, ale akci nezakončil. O pár chvil později se sice Stopa do zakončení dostal, ale jeho ránu zblokovali obětaví mostečtí obránci.

Druhý poločas byl v provedení boleslavských fotbalistů zcela jiný. Zlepšili pohyb, zvýšili agresivitu a hlavně zpřesnili kombinaci.
Ve 46. minutě poslal Hančovský míč za obranu rozběhnutému Stopovi, který únik zakončil chytře mezi nohy brankáře a snížil na 1:2.
V 59. minutě již bylo vyrovnáno, když se po dobré akci prosadil Tomčík - 2:2.

Mostečtí stále hrozili rychlými brejky a při jednom z nich se v přímém souboji jejich útočník střetl s boleslavským brankářem Řemínkem, což rozhodčí posoudil jako nedovolený souboj a nařídil pokutový kop.
V 66. minutě mostecký exekutor s přehledem pokutový kop proměnil a vrátil svému týmu vedení - 2:3.
Za nepříznivého stavu Boleslavští otevřeli hru se snahou o vstřelení vyrovnávací branky. Což se jim však nepovedlo a naopak gól dostali.
V poslední minutě utkání Mostečtí potrestali boleslavskou ztrátu míče na útočné polovině a následného špatného vyběhnutí boleslavského brankáře. Mostecký útočník měl velmi jednoduchou pozici pro skórování do odkryté branky - 2:4.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Řemínek - Procházka, Klíma, Král, Rudzan - Novotný, Koubský - Hančovský (65. Marčaník), Zákravský (68.Hurda), Tomčík - Stopa

Boleslavské branky: 46. Stopa, 59. Tomčík

Domácí prohru s Mostem zhodnotil boleslavský trenér Zdeněk Bělík slovy: ,,Bohužel se nám hrubě nepovedl první poločas, zaostávali jsme za soupeřem ve všech herních činnostech. Soupeř si vytvořil několik dobrých situací a to většinou po dlouhých míčích za obranu na rychlé útočníky. I my jsme si vytvořili dobré situace, avšak bez gólového efektu. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že nemáme co ztratit a chceme předvést zlepšený výkon než v poločase prvním. To se nám povedlo, soupeře jsme zatlačili po většinu času druhého poločasu na vlastní polovinu a zaslouženě skóre srovnali. Bohužel do kolen nás srazil nařízený pokutový kop. Poté jsme se ještě snažili znovu vyrovnat, otevřeli jsme hru, ale po chybách obdrželi další dvě branky a o výsledku utkání tak bylo rozhodnuto. Je třeba uznat kvalitu soupeře a to především v útočné fázi, kde nám rychlí útočníci dělali obrovské problémy. Dnes jsme prospali první poločas a to rozhodlo, v druhém poločase jsme se dokázali zlepšit, ale soupeř potrestal naše chyby."

Fanshop banner